Telefon şifresini böyle yapanlar yandı! Resmen yasaklanıyor

Telefon şifresini böyle yapanlar yandı! Resmen yasaklanıyor

Telefon şifresi böyle olanlar için kötü haber geldi. Yürürlüğe giren kararla birlikte hepsi yasaklanacak.

Telefon ve bilgisayar şifreleri ile ilgili milyonları ilgilendiren yeni düzenleme bugün resmen yürürlüğe girdi. Cihazlarına bu şekilde şifre koyanların hemen şifresini değiştirmesi gerekiyor.

ZAYIF ŞİFRELER YASAKLANIYOR

Teknoloji Bakanı, milyonları ilgilendiren yeni düzenlemeyi duyurdu. Yeni yasayla birlikte zayıf şifrelerin kullanımı tamamen yasaklanacak.

9e809f97cxn8ta56segjbzdiurbfdq.jpeg

ARTIK '1234' DİYE ŞİFRE YAPAMAYACAKLAR 

Bu yasalar, zayıf şifrelerin kullanımını yasaklayarak, siber suçluların cihazlara erişimini engellemeyi hedefliyor. Bilim, Yenilik ve Teknoloji Bakanlığı, tüketicileri bilgisayar korsanlığı ve siber saldırılardan korumak için bugünden itibaren yürürlüğe girecek olan yeni önlemleri duyurdu. Üreticiler artık yasal olarak internete bağlı cihazları siber suçluların erişimine karşı korumak zorunda kalacaklar. Bu da kullanıcıların ortak şifreleri değiştirmesi gerekecek anlamına geliyor. Milyonlarca vatandaşın kullandığı "1234" şifresini değiştirmesi gerekiyor.

1670920023-2022-de-en-c-ok-kullan-lan-20-s-ifre-3-1024x683.png

YENİ YASANIN DETAYLARI BELLİ OLDU

İngiltere'deki Bilim, Yenilik ve Teknoloji Bakanlığı, tüketicileri bilgisayar korsanlığı ve siber saldırılardan korumaya yönelik yeni önlemlerin detaylarını açıkladı. Yeni önlemlerin, giderek artan bilgisayar korsanlığı saldırılarına karşı güvenli bir teknoloji kullanımı sağlayacağı umuluyor. İngiliz kullanıcılar, artık teknolojik cihazlarına kolayca ele geçirilebilecek şifreler belirleyemeyecekler.

SİBER SUÇLARLA MÜCADELE

Bilim ve Teknoloji Bakanı Jonathan Berry, "Gündelik yaşamımızda internete olan bağımlılığımız arttıkça, internetin sunduğu tehditler de artıyor. Bugünden itibaren, tüketiciler, akıllı cihazlarının siber suçlulara karşı güvende olduğunu bilmek için bu dünya standartlarında yasaları uyguluyoruz." şeklinde konuştu.

Bakan, İngiltere'nin dünyada internet kullanımı için en güvenli yer olma hedefine kararlı olduklarını da vurguladı. Bu önlemler, teknolojiyi daha güvenli ve korunaklı hale getirerek kullanıcıların dijital dünyada daha rahat hissetmelerini sağlayacak.