Türkiye'de yüzlerce yeri olan KFC 108 şubesine kilit vurdu

Türkiye'de yüzlerce yeri olan KFC 108 şubesine kilit vurdu

Türkiye'de yüzlerce şubesi olan fast food zinciri KFC, 108 restoranını geçici olarak kapattığını duyurdu.

KFC, 108 restoranını birden geçici olarak kapattığını açıkladı.

eyjidwnrzxqioijrzmmtaw1hz2utynvja2v0iiwia2v5ijoidxbsb2fkc1wvaw1hz2vzxc9lbi15ywtpbi1rzmncl3jlc3rhdxjhbnrzlwhlywrlci1tb2jpbguuanbniiwizwrpdhmionsid2vicci6eyjxdwfsaxr5ijoxmdb9lcjqcgvnijp7inf.webp

MALEZYA'DAKİ 108 ŞUBE GEÇİCİ OLARAK KAPATILDI

ABD merkezli fast food zinciri KFC, Malezya'da, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki göstermek ve Filistin halkına destek vermek için başlatılan boykotun ardından 108 şubesini geçici olarak kapattı. KFC, Malezya'daki operasyonlarının büyük bir kısmını durdurduğunu açıkladı.

eyjidwnrzxqioijrzmmtaw1hz2utynvja2v0iiwia2v5ijoidxbsb2fkc1wvaw1hz2vzxc9hym91dc11c1wvagfra2ltaxpkys1nb3jzzwwuanbniiwizwrpdhmionsid2vicci6eyjxdwfsaxr5ijoxmdb9lcjqcgvnijp7inf1ywxpdhkiojewmh1.webp

Nanyang Siang Pau gazetesinin aktardığına göre, Malezya'daki KFC şubelerinin sahibi ve işletmecisi olan QSR Brands, ülke genelindeki 108 şubesini geçici olarak kapatma kararı aldı.

kfc-faxafeni.jpg

KFC ŞUBELERİNİN YÜZDE 80'İ GEÇİCİ OLARAK KAPATILDI

Başkent Kuala Lumpur'un çeşitli bölgelerinde bulunan KFC şubelerinin kapalı olduğu gözlemlendi. Çalışanlar, son bir haftadır yetersiz müşteri talebi nedeniyle şubelerin faaliyetlerinin durdurulduğunu belirttiler. Kelantan eyaletindeki KFC şubelerinin %80'inin geçici olarak kapatıldığı bildirildi ve bu kararı Johor eyaletindeki 15 şubenin takip ettiği görüldü.

Şu ana kadar, QSR Brands'in bu gelişmeyle ilgili herhangi bir açıklama yapmaması dikkat çekti. Malezya genelinde 600'den fazla KFC şubesi bulunuyor.

Uluslararası arenada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına destek veren ve yardımlar gönderen şirketler, dünya çapında protesto ve boykotlara maruz kalıyorlar. ABD merkezli KFC, bu protesto ve boykot kampanyalarıyla birlikte McDonald's, Pizza Hut, Starbucks, Domino's, Unilever ve Nestle gibi diğer Batılı markalarla birlikte yer alıyor.