Milli irade ile savaş!

Bugünkü manşetimizde “Nereye!” diye sorduk. Bu tarih ve vicdan önünde bir uyarı. Bu ülkenin emekçilerine, aydınlarına, bütün insanlığa bir çağrı.
Çünkü AKP Türkiye’yi yakıyor. Yıllardır milli irade demagojisi yapan bu siyasal İslamcı parti, seçimlerde düşürüldüğü halde iktidarı bırakmamak için elinden geleni yapıyor. Amacı 7 Haziran sonuçlarını zorla değiştirmek.

Dün Silopi yanıyordu, insanlar öldü, yaralandı. Polisin iki mahalleyi kuşatıp ‘teröristleri yakalayacağız’ diye halka saldırması sonucu ortalığın savaş alanına döndüğü anlaşılıyor. PKK’nın da  karşı saldırı başlattığı bilgiler arasında.

Yıllardır ‘çözüm süreci’ diye oyalayacaksınız, seçimi kaybedince ortalığı yakacaksınız. Suriye’ye müdahaleye kalkacaksınız. Hani seçimle gelen seçimle gidecekti? Hani ‘milli irade’ esastı?

Hile yapmayı, riyayı, sahtekarlığı, yalan söylemeyi, takiyeyi, ‘iktidar için papaz cüppesi bile giymeyi’ siyaset yapma tarzı haline getirenlerin, ‘milli irade’ söyleminin sahte olduğunu biliyorduk.

Onlar ‘kutsal bir dava’ için savaştıklarını düşünüyorlar. Ve bu yolda her türlü hile ve yalan meşru sayılıyor. Ahlakları yok. Amaç için her araç kullanılabilir. 

Yıllardır bu siyasal İslamcı hareketin,  bir merkez sağ ya da muhafazakar partiden farklı olduğunu anlatıyoruz. Liberaller ise AKP’nin Türkiye’yi demokratikleştireceği yalanını yaydılar. Liberaller bugünkü rezaletin asıl sorumlularıdır. 

Dün Silopi’yi yaktılar, yarın başka yerleri yakacaklar. Bu bir ‘terörle mücadele’ değil. Sağı ve soluyla bazı ulusalcı çevreler, cumhuriyetçiler ve kimi sosyal demokratlar bu konuda yanılıyor.

Olan biten, Erdoğan-AKP kliğinin, mezhepçi faşizan bir rejim kurma girişimlerinin yarım kalması nedeniyle harekete geçmesinden ibarettir. Bu nedenle Türkiye’yi kan ve ateş içinde bir erken seçime götürecekler.

Önceki ve Sonraki Yazılar