İnce: Buradaki huzuru Türkiye'ye yayacağız.

İnce: Buradaki huzuru Türkiye'ye yayacağız.

Güzelbahçe Belediyesi çalışanları yılbaşını “Yeni yıl pastası” keserek kutladı.

Yeni yıl kutlamasında konuşan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, “Bölüşürsek tok oluruz. Bölünürsek yok oluruz. Birleşirsek iktidar oluruz” derken, milletvekili Ednan Arslan da “Bu kış faşizm çetin geçecek ama Mart’ın sonu bahar” diye konuştu.Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ise "Güzelbahçe’de yakaladığımız huzuru mutluluğu tüm ülkeye yaymak istiyoruz" dedi. AKP - MHP ittifakında büyük çatlak

Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi’ndeki düğün salonunda gerçekleştirilen yılbaşı kutlamasına CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko, Ednan Arslan, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar, işçi ve memur sendikalarının başkanları ile belediye çalışanları katıldı.  Yeni yıl pastasının kesiminden sonra bir konuşma yapan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, saraya şaşı bakan, radyo, tv ve gazetelerin bir çoğunun  kapatıldığını, kalan medya kuruluşlarının da tehdit altında olduğunu belirterek şunları söyledi:

“MEDYAYI SUSTURAMAZLAR

“Onlar da kapanırsa sizler de susarsınız o yüzden susmamalıyız, medyayı susturmamalıyız. Bölüşürsek tok oluruz. Bölünürsek yok oluruz. Birleşirsek iktidar oluruz. Her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde omuz omuza olmaktan başka çaremiz yok. Türkiye işçi sınıfının emekten, barıştan , kardeşlikten, adaletten ve insan haklarından yana olan Cumhuriyet Halk Partisi’ne ihtiyacı var. Biz CHP’liler olarak hiçbir baskıya boyun eğmeyiz. Mağdurlar ve mazlumlar da ayağa kalkmadıkça diktatörler diz çökmez. O yüzden başta Mustafa Kemal, Nazım hikmet, Yılmaz Güney, Ahmet Taner Kışlalı, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Ahmet Kaya, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan , Mahir Çayan, Ankara’da katledilen barış elçileri ve 1 Mayıs’lar da alanlarda şehit olan işçilerimiz ve Gezi Direnişi kahramanları için ayağa kalkmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle kahrolsun faşist diktatörlük yaşasın devrim, sosyalizm, halkların  kardeşliği diyerek yeni yılınızı kutluyorum”

“BU BÜTÇEDE SİZLER YOKSUNUZ”

Yeni yıl kutlamasında konuşan CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan ise şöyle dedi:

 “Mecliste görüşülen bütçenin içinde işçi yoktu, esnaf,  köylü, yoksul ve yetim yok. Kısacası bu bütçede sizler yoksunuz. Ama sarayın ve damadın bütçesi var. Biz de bunu görerek sizler adına bu bütçeye hayır dedik. Verdiğimiz vergilerle eşit hizmet almak istiyoruz. Şimdi yapmamız gereken 31 Mart seçimleri öncesinde sokaklar da mücadele ederek CHP’li belediyelerin sayısını artırmalıyız.  Çünkü CHP emeklilikte yaşa takılanın yanında, 3600 ek gösterge alamayan polisin, öğretmenin yanında, çocuğuna pantolon alamadığı için intihar eden babanın yanında ve onun hesabını sormak için var. Hakkını arayanın sesini çıkaranın susturulduğu bu düzenin değişmesi için hep beraber olmamız gerekiyor. Bu kış faşizm çetin geçecek ama Mart’ın sonu bahar.”

“MARTIN SONU BAHAR OLACAK”

CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen ise “Ülkemiz için 2018 yılı karanlık bir yıl oldu. Kuşkusuz 16 yıldır devam eden bu karanlık iktidar, önümüzdeki mart seçimleriyle birlikte yeni bir yola girerek, parlamenter sisteme dönüş için ışık olacaktır. Mart’ın sonunun bahar olacağına inanıyor, 2019 yılının huzur içerisinde aydınlık bir Türkiye’de geçirmenizi diliyorum” dedi.

“BURDAKI HUZURU TÜRKİYE’YE YAYACAĞIZ”

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Bacası tütmeyen evlere muhtarlarımız aracılıyla ulaşıyoruz. Havuzlu villası olmadıkça  her aileye asker yardımı ve kömür veriyoruz. Hiç kimse bu kış ayında üşümeyecek, bunu devlet yapamıyorsa Güzelbahçe Belediyesi yapacaktır. Genel Başkanımızın tüm talimatlarını eksiksiz uygulayacağız. Bizim temel hedefimiz personelleri tamamen eşit haklarla çalışan iş ortamı yaratmak. Devlete hakim olanlar size 2020 lirayı vaat ederken ana muhalefet partisi size 2200 lira veriyorsa Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve CHP’yi iktidar yapmak için her türlü fedakarlığı yapmamız gerekiyor. Yeni yıl da daha çok çalışacağız. Güzelbahçe’de yakaladığımız huzuru mutluluğu tüm ülkeye yaymak istiyoruz. Ülkemiz için yeni umutların yeşermesi gerekiyor. Yeni umutlar yeni mutluluklar hepimizin olsun” diye konuştu.

“EN İYİ ÜCRETİ İNCE VERİYOR”

Belediye İş Sendikası 4.No’lu Şube Başkanı Ayhan Doğan, “Siyasi iktidar başarısızlıklarını her zaman ki gibi emekçilere ödettirmeye çalışıyor. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ‘CHP’li belediyelerde asgari ücret 2200 lira olacak’ dedi. Sayın Kılıçdaroğlu 2200 lira asgari ücreti söylememiş olsaydı, bu siyasi iktidar net 2020 lira asgari ücreti vermezdi. Belediye başkanımızla yıllardır çalışıyoruz. Emeğe saygısını biliyoruz. Diğer belediyelerle de çalışıyoruz ama Mustafa İnce en iyi ücreti veren belediye başkanıdır” diye konuştu.