CHP İzmir Karşıyaka'da imza hareketi

CHP İzmir Karşıyaka'da imza hareketi

CHP’de yerel seçim hazırlıkları tam gaz sürerken CHP Genel Merkezi, il başkanlıklarına gönderdiği genelgeyle talep eden ilçelerde meclis üyeliklerinde fermuar sisteminin uygulanacağı eğilim yoklaması yapılacağını duyurmuştu.

İzmir'de İl Başkanı Deniz Yücel ve ilçe başkanlarının büyük bölümü hem zamanın daralması, hem örgüt içi mücadele olacak olması hem de sağlıklı sonuç vermeyeceği gibi nedenlerle eğilim yoklamasına sıcak bakmazken, Karşıyaka özelinde flaş bir gelişme yaşanıyor.

İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ve yönetimin eğilim yoklamasına sıcak bakmadığı Karşıyaka’da uzun süredir ‘önseçim' mesajları veren Karşıyaka Belediyesi Eski Başkanı ve belediye başkan aday adayı Cihan Türsen’e yakın partililer eğilim yoklaması yapılması adına üyelerden imza toplamaya başladı.

2 GÜNDE 852 İMZA İDDİASI

Eğilim yoklaması isteyen partililerin iddiasına göre 2 gün içinde 852 imza toplandı. Toplanan imzalar gün içinde ilçe başkanlığına teslim edildi.

CHP İzmir Karşıyaka'da imza hareketi

BAŞKAN YILDIRIM’DAN SERT TEPKİ

İlçede eğilim yoklaması yapılması adına gerçekleşen imza hareketine İlçe Başkanı Yıldırım’dan sert tepki geldi. Gerçekizmir’e konuşan Yıldırım şunları söyledi:

"Yönetimle birlikte gerekli değerlendirmeyi yaptık, karar aldık ve il başkanlığına bildirdik. Örgütü bölmeye parçalamaya örgüt içinde farklılık varmış gibi göstermeye kimsenin hakkı yok. Kendi şahsi çıkarları için imza toplayanlara asla müsaade etmedim. Bundan sonrada etmeyeceğim. İlçeye getirilen imzalar arasında mükerrer imza sayısı fazla... Unutulmasın ki Karşıyaka İlçe Örgütü 16 bin kişilik bir örgüt… En çok birlik beraberliğe ihtiyaç olan dönemdeyiz. Şahsi çıkarları için imza toplayanlar il ve ilçe örgütüne yön veremez. Ortada tüzük ve genelge var.”

İzmir'de Bornova, Foça, Buca, Selçuk ve Çiğli ilçe başkan ve yönetimleri eğilim yoklaması konusunda ısrarcı...