Almanya, 100 bin TL maaşla işçi alımı yapıyor! Bu meslekte çalışanlar havalara uçacak

Almanya, 100 bin TL maaşla işçi alımı yapıyor! Bu meslekte çalışanlar havalara uçacak

Almanya, yurt dışından işçi alımına devam ediyor. Özellikle bazı meslek gruplarında olanları sevindirecek haber yeni geldi. Bu fırsatı yakalayanlar ayda net 100 bin TL maaşla çalışma imkanı bulacak.

Almanya, iş gücü açığını kapatmak adına Türkiye’den yeni işçiler almayı sürdürüyor. Avrupa ülkesi, Mavi Kart Programı aracılığıyla, yüksek lisans yapan yabancıları ülkesine davet ederek onlara müthiş ücretlerle çalışma fırsatı sunuyor.

ekran-goruntusu-2023-11-30-224916.png

MAVİ KART BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Mavi Kart başvurusu yapmak için öncelikle üniversitenin yüksek lisans derecesinde yer almak, son 3 yılda yüksek lisans derecesini bitirmiş olmak veya bilgi teknolojisi alanında minimum 3 yıl deneyimli olmak gerekiyor. Bu şartları sağlayanlar mavi karta başvuruda bulunabilir.

ekran-goruntusu-2023-11-30-224932.png

MAVİ KARTA NASIL BAŞVURULUR?

Mavi Kart başvurusu yapmak için öncelikle Almanya’dan iş teklifi almanız gerekiyor. İş teklifinin gelmesiyle beraber Almanya’daki işverenle birlikte Federal İş Ajansı’na başvuru yapabiliyorsunuz. Başvuru için iş teklifi, yüksek lisans diploması, dil yeterliliği belgesi, pasaport ve sağlık sigortası belgelerine ihtiyaç duyuluyor. Başvuruların sonuçlanması ise 6-8 hafta arasında değişiyor.

ekran-goruntusu-2023-11-30-224943.png

ALMANYA HANGİ MESLEK KOLLARINDA İŞÇİ ALIMI YAPACAK?

Almanya’nın işçi alımı yapacağı öncelikli personel ihtiyacı olan alanlar şöyle; matematik, bilişim ve fen bilimleri; mühendislik, tıp, mal üretimi, madencilik, inşaat ve lojistik, enformasyon ve iletişim teknolojisi, çocuk bakımı ve sağlık, veterinerlik, diş hekimliği, eczacılık gibi alanlarda akademik düzeyde yüksek öğrenim görmüş hemşire ve doğum yardım uzmanları, okul ve okul dışı eğitim.