CHP'liler Haliç Kongre Merkezi'nde buluştu

CHP'liler Haliç Kongre Merkezi'nde buluştu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere çok sayıda CHP'li Ekrem İmamoğlu için İstanbul'da buluştu.

CHP İstanbul İl Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu için tanıtım toplantısı düzenliyor.

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı toplantıya AKP, MHP, HDP, İYİ Parti ve diğer siyasi partilerin il başkanlarının da davet edildi.

'İstanbul Yolunda Büyük Buluşma' dan ilk kareler
Galeri: 'İstanbul Yolunda Büyük Buluşma' dan ilk kareler
Toplantı saygı duruşu ile Haliç Kongre Merkezi'nde saat 11:00'de başladı. İmamoğlu bugün fiilen sahaya inmiş olacak. 

Toplantı CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu konuşması ile başladı.

Hepimizin güzel yarınlarının ilk gününe hoş geldiniz. 11 aydır ne inancımızdan ne de İstanbul'u İstanbullularla kurtarmaktan vazgeçmedik. Adayımız sensin dedik, çünkü adayımız gökyüzüne baktığında gökdelenler değil yıldızlar görmek isteyen biriydi.

Yönetmek kelimesini sadece idare etmek olarak anlamayan, birlikte yönetmeyi anlayan bir anlayışımız var. Hak ettiğimiz şeyler var. Upuzun yıllardır hiç göremediği haklardan söz ediyorum.

Herşeyden önce bu şehirde insanca ve hakça yaşamayı hak ediyoruz. Yerel yönetim demek halkla birlik olmak demek, benim değil bizim doğrularımız demek. benim isteklerim değil, halkın istekleri demek. İstanbul'u hep birlikte yöneceğiz ama önce bu şehri hep birlikte kurtaracağız. Birleşerek büyüyecek ve bu hikayenin kahramanın koskoca bir şehir olduğunu herkese göstereceğiz. Karanlığı çağıranlara karşı elinde ışık tutanların, korkuyu salanların karşısında korkusuz yürüyenlerin seçimi için yola çıkıyoruz. Bu yolculuğun sonunda biz değil, umut, barış, kardeşlik, bir kent, bir şehir kısacası İstanbul kazanacak

KILIÇDAROĞLU: 

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları :

Buraya İstanbul için toplandık. İstanbul sıradan bir kent değil. İstanbul'u yönetmek sıradan bir yönetim değildir. İstanbul'u yönetmek için bilgi, deneyim, irade lazım. Üçü kimde var Ekrem İmamoğlu'nda var

Bizim bu kararımız sıradan bir karar değildir, çünkü biz İstanbul'un ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Üç büyük imparatorluğa başkentlik yapmış bir metropoldür.