İmamoğlu dernek toplantısı diye gitti, miting yaptı

İmamoğlu dernek toplantısı diye gitti, miting yaptı

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Bayrampaşa'da İsmetpaşa Mahallesi Kültür ve Dayanışma Derneği'nde vatandaşlarla bir araya geldi. 

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, seçim turunun Bayrampaşa ayağında İsmetpaşa Mahallesi Kültür ve Dayanışma Derneği'nde vatandaşlarla buluştu. Buluşma kısa sürede mitinge dönüştü. 

İmamoğlu, ''Bir sabah kalktığımızda tapularımıza şerh konulduğunu öğrendik'' diyen mahalle sakinlerine, başkan olması halinde sorunlarının çözümü noktasında ''ortak masa'' kurulacağı sözünü verdi. Dernek binasına sığmayan kalabalık sokağa taştı.

İmamoğlu, içeride kendisini dinleme fırsatı bulamayan sokaktaki kalabalığa, dernek binası önünde seslendi. İmamoğlu, ''sokak mitingi''ne dönüşen toplantıda, mahalle sakinlerine, ''Size hiçbir şey sormadan hayatınızın en önemli meskenine ait karar veren bir idare var.

Süreçte siz yoksunuz. Bu kadar mı kibir olur, bu kadar mı akıl dışılık olur, anlamış değilim. 31 Mart'ta şehrin kaderini hep beraber değiştireceğiz. Bu buluşma burada bitmemiştir. Bayrampaşa'dayız. İstanbul'un kalbindeyiz. Kalbinize yakışan bir yönetim gelecek buraya'' şeklinde seslendi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, sabah 06.20'de Bayrampaşa Hali'nde başlattığı seçim turuna, öğleden sonra da ilçenin sokaklarında devam etti. İlçe merkezinde, partililerin ve vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan İmamoğlu, soluğu İsmetpaşa Mahallesi Kültür ve Dayanışma Derneği'nde aldı.

İlk konuşmayı yapan dernek başkanı Sadettin Olpak, bir sabah kalktıklarında tapularında şerhle karşılaştıklarını belirterek, ''40-50 yıllık tapulu iskanlı evlerimizi elimizden almaya çalışıyorlar. Bizim 3 dokunulmazlığımız var. Bunlar namusumuz, malımız ve oyumuz'' dedi.

'SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ ORTAK MASA'
Mahallelinin hazırladığı dosyayı teslim alan İmamoğlu, ''Şu anda yönetimi elinde bulunduranların karakteri şu: Ben bilirim. Yaparken size sormam. Kabul etmek zorundasınız. Bizim karakterimiz ise çok net. Size uygun olmayan evleri yapıp, komşulukla ilgisi olmayan projeleri size dayatmaya çalışıyorlar. Şu anki yönetim hesap yapıyor.

Önce kendi çıkarlarını düşünüp, 'kalanı vatandaşa veririz olur biter' anlayışındalar'' dedi. Sorunun çözümünün ''ortak masa'' kurmak olduğunu belirten İmamoğlu, ''Bizim, sizin malınızda gözümüz yok. Kafa başka çalışınca çözüm olmuyor. Biz sizi dinleyeceğiz. Beylikdüzü'nde bunu başardık. Sorunun taraflarını masaya davet ettik. Ben sadece hakemlik yaptım. Küsleri barıştırdık. İnsanımız uzlaşmaya yakın ama konuyu bilmezse sana haddini bildirir'' diye konuştu.

'KALBİNİZE YAKIŞAN BİR YÖNETİM GELECEK'
Konunun siyasi bir yanı olmadığını kaydeden İmamoğlu, seçimle ilgili iddiasını ise, ''Kazanırsak değil, kazandık bile. Niye? Siz bizi hissediyorsunuz, biz de sizi hissediyoruz. Siyaset konuştuk mu burada? Usandık artık. Parti, siyaset bitti. Sandıkta bunlara son vereceksiniz: Haydi güle güle. Oylarınızın hesabını vermek üzere oylarınıza talibim.'' Dernek binasına sığmayan kalabalığın sokağa taştığını gören İmamoğlu, burada da bir konuşma yaptı. İmamoğlu, ''Size hiçbir şey sormadan hayatınızın en önemli meskenine ait karar veren bir idare var. Süreçte siz yoksunuz. Biz sizinle beraber karar almaya geliyoruz. Bu kadar mı kibir olur, bu kadar mı akıl dışılık olur, anlamış değilim. Kiminle masaya oturduysak sorunları çözdük'' dedi. Bu sırada bir vatandaş, İmamoğlu'na, ''Bu haramilerden kurtar bizi'' diye seslendi. İmamoğlu, sözlerini, ''31 Mart'ta şehrin kaderini hep beraber değiştireceğiz. Bu buluşma burada bitmemiştir. Bayrampaşa'dayız. İstanbul'un kalbindeyiz. Kalbinize yakışan bir yönetim gelecek buraya'. Bu kalp sizin için çok çarpacak'' şeklinde noktaladı.

PENCEREDEN BEBEKLE TANIŞTI
Mahalle sakini bir kadının konuşması biten İmamoğlu'na pencereden seslenerek bebeğiyle tanıştırması ilginç bir görüntü oluşturdu. Daha sonra esnaf turuna çıkan İmamoğlu, vatandaşların ve esnafın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Bir kadın vatandaş da nefes nefese yanına geldiği İmamoğlu'na, ''Senin için geldim. Ben seni Demirkaya'da bekliyordum. Koştum seni karşılamaya geldim'' dedi. Başka bir kadın vatandaş da cep telefonundan canlı yayın yaparak tura gelemeyen kocasıyla İmamoğlu'nu görüştürdü. Yol üzerindeki bir berber dükkanına giren İmamoğlu, bina sahibi Nuriye Değirmenci'nin yakarışıyla karşılaştı. Değirmenci, İmamoğlu'na, ''Benim babam bu yeri almak için 30 yıl gurbetlik çekti. Bu uğurda öldü. Bize trilyonlar verseler buranın maneviyatını karşılayamazlar'' diyerek derdini dile getirdi.

BAŞAKŞEHİR ELEŞTİRİSİ
Bir esnaf da İmamoğlu'na, ''Benim gözüme Fatih Sultan Mehmet gibi görünüyorsunuz'' diyerek iltifatta bulundu. Yatak satan dükkana davet edilen İmamoğlu, ''İçeri girersek yatar, kalırız'' diyerek esprili bir yanıt verdi. İmamoğlu, başka bir vatandaş tarafından da Bayrampaşa Trabzonlular Derneği'ne davet edildi. Hemşehrisinin davetini kırmayan İmamoğlu, dernek binasına giderek kısa bir konuşma yaptı.

Buradan semtteki Tuna Spor Kulübü Lokali'ne giden İmamoğlu, birçok sporcu yetiştiren Bayrampaşa'yı ''şehrin sporcu kaynağı'' olarak niteledi. İlçede birçok köklü amatör spor kulübü bulunduğunu belirten İmamoğlu, ''Ben, bir kulüp kurup, 'Bu benim kulübüm' demeyeceğim. Benim yüzlerce, binlerce amatör kulübüm var. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi markalarım var. Sermayenin birilerine aktarıldığı sistemi asla onaylamıyoruz'' dedi. İmamoğlu, Bayrampaşa turunun son durağında, Tulip Otel^de çeşitli STK üyeleriyle bir araya geldi.