Denizin dibini boylayan telefon 3 ay sonra da çalıştı!

Denizin dibini boylayan telefon 3 ay sonra da çalıştı!

Tam 3 ay boyunca bir nehrin dibinde kalan telefon, tamamen çalışır halde bulundu. Peki o telefon markası hangisi?

ABD'de denizin dibinde 3 ay sonra bulunan telefonun çalışır halde olduğu görüldü. 

ABD'de bir dalgıç, nehrin dibinde tamamen çalışır hâlde bir iPhone 12 buldu. Yosunlarla kaplanan telefonun, tam 3 ay suyun dibinde durmasına karşın bozulmadan çalışmaya devam ettiğini bildirildiekran-goruntusu-2023-12-20-211830.png

 

IPHONE 12 SINIRLARI AŞTI

Apple’ın 2020 yılında tanıttığı iPhone 12, IP68 dayanıklılık derecesiyle piyasaya sürülmüştü. Bu da cihazların maksimum 6 metre derinliğe ve 30 dakikaya kadar suya dayanıklı olduğu anlamı taşıyordu. Fakat ABD’de yaşanan olay, bir iPhone 12’nin bu sınırı hiçe sayarak hayatta kalabildiğini gösterdi. İlk olarak AppleInsider’ın paylaştığı olay, ABD’nin Kaliforniya eyaletinin kuzeyinde yaşandı. Siteye konuşan Lee isimli dalgıç, kasım ayında bölgedeki nehrin dibinde çalışır hâlde bir iPhone 12 keşfettiğini söyledi.

ekran-goruntusu-2023-12-20-211846.png

OLAY GERÇEK Mİ YALAN MI BELLİ DEĞİL 

Webtekno'nun aktardığına göre telefonun şifresi yoktu. Lee, bu yüzden de kilidi açıp son fotoğraflara ve kişilere ulaşabildi. Fotoğraflar uygulamasına göz attığında, en son 4 Eylül günü aynı nehirde çekilen bir videoyla karşılaştı. Bu da telefonun 3 aydan uzun süredir çalışır hâlde suyun altında kalabildiğini ortaya koydu. Lee, cihazın sahibini hâlen bulamadığını ancak arayışının sürdüğünü aktardı. Su altında kalan telefonun herhangi bir fotoğrafı ise paylaşılmadı. Yani olayın kesin olarak doğru olup olmadığı bilinmiyor.