Okul fobisini yenmek için neler yapmalı?

Okul fobisini yenmek için neler yapmalı?

Cevapla Tv uzmanlarından Çocuk Gelişimi Eğitimi Uzmanı ve Aile Danışmanı Gülten Yazıcı Çocuklarda okul alışkanlığı kazandırmak için yapılması gerekenleri cevapla Tv kameralarına anlattı

Çocukları okula hazırlama sürecinde ebeveynler ne yapabilir? Okulun ilk günü çocuğun yanında ebeveynler durmalı mıdır? Çocuk Gelişimi, Eğitimi Uzmanı ve Aile Danışmanı Gülten Yazıcı bakın cevapla.tv için neler anlattı...Okula yeni başlayan çocukları yada tatil dönüşünde çocukları okula nasıl alıştırmamız gerekiyor? Okul korkusu nasıl yenilir?

Okula gitmek istemeyen çocuklara nasıl davranılırı? Okula başlama evresinde çocuklarımıza nasıl yardımcı olabiliriz? Tüm bu soruların cevabını bu videoda bulabilirsiniz.Okul fobisi yaşayan bir çocuğun mutlaka sıkıntısını dile getirmesi için ona fırsat verilmesi, onun doğru bir şekilde dinlenmesi ve bu fobinin neden kaynaklandığının yanı sıra kendisinin ifade etmesi sağlanmalıdır. Eğer çocuğa kızarak, bağırarak, onu örseleyerek, zorlayarak okula gitmesi sağlanırsa çocuktaki fobinin düzeyi ve şiddeti artacaktır.

Fobinin ortadan kaldırılması için çocuğa doğru bir şekilde okula gitmenin faydaları anlatılmalı, okulun eğlenceli ve cazip bir yer olduğunun vurgusu yapılmalı ve ödüllendirme kullanılarak, çocuğun okul süreci ve bu fobiyi atlatma süreci desteklenmelidir.Annelerin bu konuda çok dikkatli davranması önemlidir ve anneye bağlı olan çocukların anneden kopma süreci uzayacağından annenin doğru bir yerde durması, çocuğun alışma süreci desteklemesi ve o süreçte ona yardımcı olması çok önemlidir.