Erdoğan ilk kez açıkladı: 'Mahmur'u da vururuz'

Erdoğan ilk kez açıkladı: 'Mahmur'u da vururuz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kandil’e operasyon konusunda sorulan bir soruya cevap verirken, Kandil ve Sincar dışında yeni bir hedef daha ortaya koydu: “Bunu ilk defa söylüyorum. Mahmur. Mahmur çok önemli. BM şöyle demiş, böyle demiş... Bu meseleyi çözmezseniz vururuz.”

CNN Türk-Kanal D ortak canlı yayınında soruları cevaplandıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kandil'e Operasyon konusunda sorulan bir soruya cevap verirken, Kandil ve Sincar dışında yeni bir hedef daha ortaya koyarak, “Bunu ilk defa söylüyorum. Mahmur. Mahmur çok önemli. BM şöyle demiş böyle demiş... Bu meseleyi çözmezseniz vururuz” dedi.

Ortak canlı yayının moderatörü Buket Aydın'ın, 'Kandil'e operasyon olacak mı?' sorusuna Cumhurbaşkanı, şu cevabı verdi;

"Olayın tabi iki boyutu var. Kandil var Sincar var. Irak'tan Türkiye'ye herhangi bir tehdit olursa, Bağdat yönetimiyle bunu görüşürüz. Bağdat 'ben bunu çözerim' dediği taktirde ne ala. 'Çözemem' derse Sincar'ı da Kandil'i de vururuz. Bunu ilk defa söylüyorum. Mahmur. Mahmur çok önemli. BM şöyle demiş böyle demiş... BM'nin Mahmur meselesini de halletmesi lazım. Mahmur bir kuluçka yuvasıdır. Ban Ki Moon ile bunları çok konuştum. Şimdi de konuşuruz. Bu meseleyi çözmezseniz vururuz. Kandil nereden besleniyor sanıyorsunuz? Mahmur'dan. Sİncar da küçük bir Kandil'dir aslında."