Mutlu cinsellik için hangi yaşta ne yemelisiniz?

Mutlu cinsellik için hangi yaşta ne yemelisiniz?

Mutlu ve sağlıklı bir cinsel yaşam için yediklerinize dikkat etmeniz gerektiğini biliyor muydunuz? Yaşa göre tüketilecek besinler ile daha sağlıklı bir cinsel yaşama sahip olabilirsiniz.

Kaliteli bir cinsel yaşam üzerinde olumsuz etki yapan unsurlar arasında stres, hormonal bozukluklar, dengesiz beslenme, özgüven eksikliği gibi sorunların olduğu biliniyor. Yeni yapılan araştırmalara göre ise tükettiğiniz yiyecekler de cinsellik üzerinde doğrudan etkili. Yaş aralıklarına göre tükettiğiniz besin türleri ile ha sağlıklı bir cinselliğin kapısını aralayabilirsiniz. İşte o besin türleri...

20’Lİ YAŞLAR

20’li yaşlarda zengin protein ve mineral içeriklerine sahip olan yumurtanın düzenli olarak tüketilmesi tavsiye ediliyor. Bu yaş grubunda cinsel gücü ve isteği arttırıcı etkisi olduğu bilinen ürünler arasında kereviz ve vanilyalı dondurma da yer alıyor. Bu ürünleri sık sık tüketerek çok daha mutlu bir cinselliğe sahip olabilirsiniz.

30’LU YAŞLAR

Cinselliğin en aktif olduğu dönemler arasında 30’lu yaşlar yer alıyor. Bu dönemde daha sağlıklı bir cinsel yaşama sahip olmak istiyorsanız tüketmeniz gereken besinler arasına ceviz, badem, fındık,A ve C vitamini içeren ürünler eklemelisiniz. A ve C vitamini içeren ürünlerin sperm sayısını arttırıcı özellikleri olduğu da biliniyor.

40’LI YAŞLAR

Bu dönemde ereksiyon problemi yaşayan kişilere böğürtlen ve ahududu gibi yiyecekler öneriliyor. Bu besinler kolesterolü düşüren ve kan akışını sağlayan ürünler olarak sıklıkla tüketilmeli. Bu yaş aralığında tüketilmesi gereken diğer yiyecekler arasında ise kahvaltı gevrekleri, bitter çikolata, kırmızı et yer alıyor. Kırmızı et libidonun düşmesini engellerken, bitter çikolata ise cinsel isteği arttırıyor.