Yunan askerleri adalara konuşlandırılıyor

Yunan askerleri adalara konuşlandırılıyor

ABD'nin çok satan gazetelerinden New York Times, son dönemde tansiyonun yüksek olduğu Atina-Ankara hattında adalardan baktı. Gazetenin muhabiri Patrick Kingsley, Yunan Adaları ve Türkiye'den izlenimlerini yazdı. Yunan askerlerin adalara konuşlandırıldığını aktaran NY Times muhabiri, "Halklar aralarında sorun olmadığını söylüyor" yorumunu yaptı.

Atina-Ankara hattında son dönemde gerilen ilişkiler uluslararası kamuoyunda geniş yer kapladı. ABD’nin çok satan gazetelerinden New York Times, bölgeye muhabir göndererek yaşanan gerilimi ve arka planını okuyucularına aktardı.

Gazetenin deneyimli muhabiri Patrick Kingsley’nin Yunan adalarına ve Türkiye’ye gelerek yaptığı haber, “Ufak adalar, Yunanistan ve Türkiye arasında büyük gerilime sebep oluyor” başlığını taşırken, son haftalarda karşılıklı bir gerginliğin olduğu vurgulanıyor. Bölgedeki adalar hakkında, “Normalde burası balık avlamak için ideal bir noktaydı. Fakat şimdi beklenmedik bir şekilde jeopolitik bir konuma geldi” ifadesini kullandı.

New York Times’a konuşan bölge halkı, “Bizim Türk insanıyla bir sorunumuz yok” yorumunu yaparken New York Times, Kıbrıs sorunu ve Yunanistan’a kaçan FETÖ’cü firariler başta olmak üzere birçok konuda gerilim yaşandığını aktarıyor.

Ankara-Atina hattında krizin patlak vermesiyle birlikte Yunanistan Savunma Bakanı Kammenos, Yunan adalarına ve sınıra 7 bin asker sevk edileceğini iddia etmişti.