'İhlaszede'lere bir tokat da AKP-MHP ortaklığından!

'İhlaszede'lere bir tokat da AKP-MHP ortaklığından!

CHP tarafından TBMM’ye sunulan yasa teklifi AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Kamuoyunda 'İhlaszedeler' olarak bilinen İhlas Finans tarafından 400 milyon dolarları alınarak mağdur edilen 68 bin vatandaşın geri ödeme alabilmesi için CHP tarafından TBMM’ye sunulan yasa teklifi AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Sözcü’nün haberine göre önerge oylaması öncesinde Meclis kürsüsünden konuşan CHP’li Mehmet Akif Hamzaçebi, "2001 kriz sürecinde sadece bankalar değil özel finans kurumları da bu krizden paylarını aldılar. İhlas Finans da tasfiye sürecine sunuldu. 2001 yılından bu yana İhlas Finans’a para yatırılan vatandaşlarımızın alacaklarını almaları için bu önergeyi önünüze getiriyoruz. Kabul edilmesi halinde İhlas Finans kurumunun sahiplerinin mal varlıklarına gidilerek mağduriyetler giderilecek. Sizden rica ediyorum 2005’teki gibi aleyhte oy kullanmayın" dedi.

9 ay sonra zaman aşımına uğrayarak mağdurlarının 18 yıllık uğraş ve bekleyişini hüsrana uğratacak olan hortumlama olayı için CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "68 bin İhlaszede’nin 400 milyon dolarlık alacağı 9 ay sonra buhar olacak. 70 bin kişinin hortumlandığı bir Türkiye'den bahsediyoruz Kim izin verdi dönemin hükümetleri. İhlaszedeler tam 18 yıldır uğraşıyorlar. 70 bin kişiden söz ediyoruz. 2000 yılında BDDK dedi ki İhlas Finans'ı kapatıyoruz. Gerekçe hortumculuk…" çağrısında bulunmuştu.