FIVB Uluslar Ligi’nde Türkiye ikinci, ABD şampiyon oldu

FIVB Uluslar Ligi’nde Türkiye ikinci, ABD şampiyon oldu

FIVB Uluslar Ligi'nde mücadele eden Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, finalde ABD'ye setlerde 3-2 kaybederek turnuvayı ikinci tamamladı ve gümüş madalyanın sahibi oldu.

Çin'in Nanjing kentinin ev sahipliğinde düzenlenen FIVB Voleybol Milletler Ligi Finalleri'nde son 4'te Avrupa Kıtası'nı temsil eden tek ülke olarak Dünya devleriyle şampiyonluk mücadelesi veren A Bayan Milli Takımımız, final maçında son Dünya şampiyonu ABD  ile karşı karşıya geldi.

Millilerimiz, Nanjing Olympic Sports Centre'de oynanan mücadelede rakibine 25-17, 22-25, 28-26, 15-25 ve 7-15‘lik setlerle 3-2 mağlup olmasına rağmen büyük bir başarıya imza atarak turnuvayı 2. sırada tamamladı ve gümüş madalyanın sahibi oldu.

TÜRKİYE-A.B.D.: 2-3

SALON: Nanjing Olympic Sports Centre

HAKEMLER: Susana Maria Rodriguez Jatvia (İspanya), Joo-Hee Kang (Güney Kore)

TÜRKİYE: Meryem, Hande, Eda, Zehra, Meliha, Cansu, Simge (L) (Gamze, Aylin, Ebrar, Şeyma)

A.B.D.: Larson, Bartsch-Hackley, Akinradewo, Lloyd, Murphy, Dixon, Robinson (L) (Drews, Hancock, Hill)

SETLER: 25-17, 22-25, 28-26, 15-25, 7-15

SÜRE: 2 saat 7 dakika (24',29',34′,26′,13′)

FİLENİN SULTANLARI'NIN MİLLETLER LİGİ SERÜVENİ

Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) tarafından düzenlenen eski adıyla Grand Prix olarak bilinen ve bu yıl ilk kez yenilenen formatıyla toplam 5 ayaktan oluşan Milletler Ligi'nde mücadele eden A Bayan Milli Takımımız; Milletler Ligi'nin ilk haftasında A.B.D. etabında mücadele etti. Millilerimiz, A.B.D. etabında oynadığı 3 karşılaşmada İtalya, Polonya ve A.B.D. gibi Dünya devleri karşısında 3 galibiyet alarak ilk haftayı kayıpsız olarak geçti.

Ev sahipliği yaptığımız Milletler Ligi'nin 2. haftasında Ankara'da seyircisiyle bir araya gelen Millilerimiz, oynadığı karşılaşmalarda Dominik Cumhuriyeti ve Arjantin'i mağlup ederken; son Grand Prix şampiyonu Brezilya'ya 3-1 mağlup oldu.

Milletler Ligi'nin 3. haftasında; Sırbistan Etabı'nda Belçika, Sırbistan ve Rusya ile mücadele eden Millilerimiz, oynadığı karşılaşmalarda Belçika'yı 3-0'la geçerken; Sırbistan ve Rusya karşısında şanssız bir şekilde 3-2'lik mağlubiyetler aldı.

Tayland'ın Nakhon Ratchasrima kentinin ev sahipliği yaptığı Milletler Ligi'nin 4. haftasında Millilerimiz, Asya voleybolunun devlerine (Japonya, Tayland, Güney Kore) karşı oynadığı 3 karşılaşmadan da galibiyet ile ayrılarak Çin'in Nanjing kentinde düzenlenecek Milletler Ligi Finalleri'ne katılma yolunda dev bir adım attı.

A Bayan Milli Takımımız, Milletler Ligi Finalleri öncesindeki 5. ve son haftada ise; Stuttgart etabında Avrupa'nın önemli takımlarından Almanya ve Hollanda ile son olimpiyat şampiyonu Çin ile mücadele etti. Millilerimiz, Stuttgart etabında oynadığı karşılaşmalarda da son olimpiyat şampiyon Çin'i ve ev sahibi Almanya'yı mağlup ederek genel sıralamayı 11 galibiyet – 4 mağlubiyet ve 35 puanla, 5. sırada tamamladı ve adını finallere yazdırdı.

Çin'in Nanjing kentinin ev sahipliğinde düzenlenen FIVB Voleybol Milletler Ligi Finalleri'nde B Grubu'nda mücadele eden Millilerimiz, grubundaki ilk karşılaşmada 2-0 öne geçtiği mücadelede A.B.D.'ye 3-2 mağlup oldu. Millilerimiz, grubundaki ikinci ve son karşılaşmasında ise; son Avrupa şampiyonu Sırbistan'ı 3-2 ile geçerek grubunu 2. sırada tamamladı ve adını yarı finale yazdırdı.

Çin'in Nanjing kentinin ev sahipliğinde düzenlenen FIVB Voleybol Milletler Ligi Finalleri'nde son 4'te Avrupa Kıtası'nı temsil eden tek ülke olarak Dünya devleriyle şampiyonluk mücadelesi veren A Bayan Milli Takımımız, yarı final maçında son Grand Prix şampiyonu Brezilya'yı set vermeden 3-0 mağlup etti ve büyük bir başarıya imza atarak adını ilk kez finale yazdırdı.