Akşener: “Muharrem İnce ikinci tura kalırsa…”

Akşener: “Muharrem İnce ikinci tura kalırsa…”

İyi Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, ikinci tura rakibi Muharrem İnce’nin kalması halinde kendisine destek vereceğini söyledi. Akşener, Muharrem İnce için çalışmalar yürütebileceğini, birlikte miting yapabileceklerini kaydetti.

İyi Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, 24 Haziran 2018'de yapılacak seçimde ikinci tura rakibi Muharrem İnce'nin kalması durumunda kendisine destek vereceğini söyledi. Muharrem İnce için çalışmalar yürütebileceğini ifade eden Akşener, birlikte miting yapabileceklerini de kaydetti.

FOX TV'de yayınlanan "Liderler Fox'ta" programına konuk olan Akşener, İsmail Küçükkaya'nın, "İnce ikinci tura kalırsa destekler misiniz" sorusuna "Desteklerim, hem de onun için çalışırım" yanıtını verdi. Akşener, Fatih Portakal'ın "Ortak miting yapar mısınız" sorusu üzerine de "Niye yapmayayım" ifadesini kullandı.

“İKİNCİ TURA KALIRSAM…”

 Mitinglerde büyük ilgi gördüğünü dile getiren Akşener, “İç dünyamda kendimi ikinci tura yakın hissediyorum. Sahadaki veriler de öyle görünüyor. İkinci tura ben kalırsam Sayın Erdoğan’ı evine dinlenmeye göndereceğime eminim. Referandumdaki kalabalığın on katı var. Müthiş bir kalabalık var mitinglerde. O günle bugün arasında başka bir ivme var. Kadınların bana karşı sempatisi müthiş” ifadelerini kullandı.

“ÜÇÜNCÜ BİR YOL VAR”

 Seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sol üzerinden hareket ettiğine dikkat çeken Akşener, “Erdoğan rakiplerini seçer. Sonra ona başlar vurmaya. Türkiye'de şimdi üçüncü bir yol çıkıyor. Türkiye'de siyaset değişti. Tayyip Bey kutuplaştırarak kazandı şimdiye kadar. DYP, ANAP gitmiş; o seçmenler hep Tayyip Bey'e oy attı. Ben de geç kalmış olabilirim. Ben şimdi ‘Hayır’ diyorum. Çok kararlıyım bu söylemimde!” ifadelerini kullandı.

“DİP DALGANIN ÜSTÜNDE SÖRF YAPACAĞIM”

Fenerbahçe’de yaşanan değişime de değinen Akşener, “Fenerbahçelilere soruyorum. ‘Ali Bey sizce 4 kat fazla oyla seçilebilir miydi?’ İşte bu dip dalga her yere geliyor. Dip dalganın üstünde ben sörf yapacağım. Türkiye'de hep birinci tur konuşuluyor. İşte bu Tayyip Bey'in tuzağı. İnsanlara göre ‘CHP zihniyeti’ diye bir kavram var. Merkez sağ seçmenin şeytanlaştırdığı bir şey bu. Tayyip Bey karşısına solcu alıp, oyları konsolide edecek” dedi.

DEMİRTAŞ AÇIKLAMASI

 Cumhurbaşkanı adaylarından Selahattin Demirtaş’la ilgili de Akşener, “Ben Selahattin Demirtaş’la ilgili olarak, bana sorulan bir soruya tüm açıklığıyla cevap verdim. O da şu; Demirtaş şu an sanık, tutuklu değil. Cumhurbaşkanı adaylığı YSK tarafından kabul edilmiş. Biz YSK için belge hazırlarken iyi hal kağıdı da aldık ve onaylandı. İkincisi tutuklu yargılanmak neyle olur, delil karartmak ve kaçma ihtimaliyle olur. Şimdi cumhurbaşkanı adayı olmuş bir şahıs kaçma durumu olmayacağına göre burada hakimlerin inisiyatif kullanması gerekir. Bunu söyledim. Bir de eşit bir şekilde yarışmak için bunun olması gerekir. Mesela ben seçildim. Demirtaş da yargılanmaları bitti beraat etti. Ben Türkiye’de bu seçimi nasıl anlatırım. Bir de işin Türkiye durumu var. Onun için kurallardan, hukukun üstünlüğünden, adaletin tecellisinden vazgeçmememiz gerekiyor. O siyasetçiyi beğenir veya beğenmezsiniz. Şu anda muhalefet adayları da kendi içerisinde rakip o başka bir şey. Ama yarış konusunda adayların eşit bir şekilde yarışması gerektiğini söylüyorum” dedi.