İmamoğlu neden 'benim için seçim bitmiştir' dedi?

İmamoğlu neden 'benim için seçim bitmiştir' dedi?

İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım'ın Meclis'teki görevinden istifa etmemesine ilişkin "Rakibim kendini TBMM Başkanı olarak adlandırdıktan sonra benim için seçim süreci bitmiştir. Artık kazandım diye bakıyorum" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı aday olduktan sonra istifa etmemesini değerlendirdi. “Binali Bey Meclis Başkanı olarak yarışmayı uygun görmüş” diyen İmamoğlu, “Rakibim kendini TBMM Başkanı olarak adlandırdıktan sonra benim için seçim süreci bitmiştir. Artık kazandım diye bakıyorum. Çünkü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı denilmesi çok değerlidir” değerlendirmesinde bulundu.

Cuma namazının ardından vatandaşlarla tokalaşarak ayak üstü sohbet eden İmamoğlu, kendisini takip eden gazetecilere açıklama yaptı. Bir gazetecinin, "Bir gazeteye verdiğiniz röportajda, 'Benim için seçim süreci bitmiştir, kendimi kazandım sayıyorum' demişsiniz. Bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna cevap veren İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Herkes kendi cephesinden bakınca iddialı olduğunu düşünüyor. Ama ben vatandaşın yanındayım. İstanbul'u geziyorum, dolaşıyorum, hissetmek istiyorum. Her anım, İstanbullularla. Problemleri biliyorum, sorunları çözmek için uğraşıyoruz. Biz İstanbul'u ve belediyeciliği seviyoruz. Bazıları başka görevleri seviyor olabilir. O yüzden herkes kendi sevdiği işi yapsın.' Bunları söyledim. Bir de şunu ifade ettim, 'Çok iddialı olduğumuzu ve ilginin yoğun olduğunu görüyorum. Ama vatandaşın arasına katılamayanlar ve giremeyenler de iddialı olduklarını düşünebilirler. Geldiklerinde onlar da göreceklerdir. Biz daha iddialıyız çünkü vatandaşla birbirimizi hissediyoruz. Bu seçim öncesi olan bir şey değil. Benim hizmet dönemim hep böyle geçti. Allah izin verirse ve görev nasip olursa,1 Nisan'dan sonra da aynı böyle Kağıthane Meydanı'ndaki hemşerilerim gibi her yerde beni görmeye devam edecekler. Artık beni görmekten sıkılacaklar. Benim işim gücüm vatandaşın arasında onların sorunlarını görmek, hissetmek ve çözüm üretmek olacak. Bu bizim güzel olan tavrımız' bunu paylaştım sadece."

"Anketleri takip ediyor musunuz?" sorusuna ise İmamoğlu, "Ben anketi burada görüyorum. Sayfalarda görmekten ziyade bu anketi gördüğüm sürece inancım ve gücüm artacak" yanıtını verdi.