Putin'den 'partisiz' seçim resti! Bir ilke imza atacak

Putin'den 'partisiz' seçim resti! Bir ilke imza atacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yapılacak devlet başkanlığı seçiminde "bağımsız aday" olarak yarışmasının beklendiği belirtildi.

Rusya, mart ayında sandık başına gidecek.

Rus basınına konuşan iktidar partisi Birleşik Rusya'daki bir yetkili, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in mart ayında yapılacak devlet başkanlığı seçiminde "bağımsız aday" olarak yarışmasının beklendiğini açıkladı.

PUTİN BAĞIMSIZ ADAY OLACAK

700'den fazla siyasetçi, sporcu ve sanatçıdan oluşan bir inisiyatifin üyeleri, 16 Aralık Cumartesi günü başkent Moskova'da bir araya gelerek Putin'e oy birliğiyle 'bağımsız aday' olarak destek verdiklerini açıkladı.

Rusya'da 2024 mart ayında yapılacak seçimlerde Putin'in yeniden aday olup olmayacağı geçtiğimiz hafta netleşti. Buna göre Rus lider, 8 Aralık Cuma günü yaptığı açıklamada, 2024 Devlet Başkanlığı Seçimi'nde aday olacağını duyurmuştu.  

3 GÜNLÜK SEÇİM MARATONU

Rusya'nın Merkezi Seçim Komisyonu da aynı gün yaptığı açıklamada seçimlerin ilk defa üç gün boyunca yapılacağını belirtmişti. Buna göre, Rusya'da seçmenler, 15-17 Mart tarihlerinde sandık başına gidecek. Putin'in yeniden kazanması halinde en az 2030'a kadar iktidarda kalmayı sürdürmesi bekleniyor.