CHP'li vekilden AKP'lilere zor sorular

CHP'li vekilden AKP'lilere zor sorular

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla 15 vekil İyi Parti'ye geçti. Bu sayede iktidar tarafından seçimlere girmesi engellenmek istenen İyi Parti'nin 24 Haziran'daki seçimlere girebilecek. Aynı gün Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kritik bir toplantı yaptı. Toplantıda seçimlere katılacak siyasi partiler belirlendi. İyi Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray'ın gönderdiği son dakika başvurusu ile İyi Parti seçimlere katılmaya hak kazandı.

İyi Parti'nin seçimlere hak kazanması ile AKP'den çok sert tepkiler geldi.AKP'li isimler bu yapılanın hile ve hülle olduğunu öne sürdü. AKP'ye cevap CHP İstanbul milletvekili Mehmet Bekaroğlu'ndan geldi. AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Mahir Ünal, CHP'den 15 milletvekilinin İYİ Parti'ye geçmesiyle ilgili "İlke ittifakından bahseden Kılıçdaroğlu, siyasi bir onursuzluğa imza atmıştır" dedi. 

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, "CHP Güneş Motel olayından ders almamış. Millete rağmen hiçbir senaryo tutulmamıştır. Tutulmayacaktır" dedi. AKP'nin diğer Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Bunlar kiralık milletvekili. Kılıçdaroğlu vekillerini kiraya verdi" ifadelerini kurdu.

'UTANMAZLAR' 

CHP İstanbul milletvekili AKP'nin bu iddia ve suçlamalarına cevap verdi. Bekaroğlu, "Hile yapmışız, hülle yapmışız, 2018 Güneş Moteliymiş... Haydi oradan sahtekarlar... ‘Harp hiledir’ diye binbir türlü tuzak kuran, engel koyan, yalan, dalavere çeviren siz değil misiniz? Utanmazlar; harp kime hiledir, muhalefet düşman mıdır, seçim mi yapıyoruz, harp mı?" ifadelerini kullandı.