Ve korkulan oldu! Tesla fabrikasında robot, mühendisi kanlar içinde bıraktı

Ve korkulan oldu! Tesla fabrikasında robot, mühendisi kanlar içinde bıraktı

Robotlar insanlara zarar verebilir mi sorusu ne yazık ki vücut buldu. Tesla fabrikasında bir robot mühendise saldırdı.

Tesla fabrikasında dehşete düşüren bir olay yaşandı. Ancak iki yıl önce olan olay yeni duyuldu. Fabrikada çalışan bir mühendis iki yıl önce otomobil parçaları kesen robotun saldırısına uğradı.

skynews-tesla-factory-gigafactory-6404984.jpg

Teknolojinin hızlı ve önlenemez gelişimi hep akıllara 'acaba robotlar insanlar gibi bilinçlenir mi? Robotlar insanlara zarar verir mi?' gibi soruları beraberinde getirdi. Ne yazık ki bu sorunun yanıtı iki yıl önce ortaya çıktı.

ARIZALI ROBOT MÜHENDİSİ PARAMPARÇA ETTİ

Robot işçi kavramı, ABD'li otomobil üreticisi Tesla'nın öncülüğünde ciddi şekilde hayatımıza girerken dehşete düşüren haber Teksas'tan geldi. Teksas eyaletindeki Tesla fabrikasında bir mühendisin iki yıl önce arızalı bir robotun saldırısına uğradığı ortaya çıktı.

skynews-tesla-factory-gigafactory-6404982.jpg

ROBOT PENÇELERİ MÜHENDİSİN KOLUNA VE SIRTINA SAPLANDI

New York Post'taki habere göre, araba parçaları kesen robotun mühendisi sıkıştırdığını ve metal pençelerini mühendisin koluna ve sırtına sapladığı ifade edildi. Aktarılan bilgiye göre mühendisin sol elinde oldukça derin bir kesik oluştu. Olaydan sonra mühendisin kanlar içinde kaldığı belirtildi. Mühendis ve ekibinin yazılımlarını programlarken bu robotu açık unuttukları iddialar arasında.

killerrobots.jpg

HER 21 İŞÇİDEN BİRİ YARALANIYOR İDDİASI

ABD Mesleki Güvenlik ve Sağlık İdaresi'ndeki raporlara göre geçen yıl Tesla'nın Giga Texas fabrikasındaki neredeyse her 21 işçiden birinin yaralandığı iddia edildi. ABD genelindeki otomotiv endüstrisinde geçen yıl ortalama yaralanma oranı ise her 30 çalışandan biri olarak gerçekleşti.