CHP'de İzmir adayı o tarihte mi açıklanacak?

CHP'de İzmir adayı o tarihte mi açıklanacak?

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul'da CHP'de olan ilçe belediyelerinin adaylarının 16 Ocak'taki PM toplantısından sonra açıklanması bekleniyor.

CHP'nin 4 Ocak'taki Parti Meclisi toplantısında mevcut durumda elinde olmayan belediyeleri, 16 Ocak'ta ise yönetimde olduğu belediyeleri açıklaması bekleniyor.

CHP, 31 Mart yerel seçimleri için şu ana kadar 530 belediye başkan adayını açıkladı.

Artı Gerçek'ten Derya Okatan'ın haberine göre, Beşinci grup adayların 4 Ocak'ta yapılacak Parti Meclisi toplantısında açıklanması bekleniyor. PM, bu toplantıda Bursa, Mersin, Kars, Iğdır ve Maraş adaylarını belirleyecek. Toplantının ardından yaklaşık 400 aday açıklanacak. Bunlar arasında İstanbul'un Ümraniye, Sultanbeyli, İzmir'in Aliağa, Torbalı gibi CHP'nin elinde olmayan ilçe belediyeleri de bulunuyor. 

Bursa Büyükşehir Belediye başkanlığı için Mustafa Bozbey kesinleşti. 4 dönemdir Nilüfer Belediye Başkanı olan Bozbey, "Bursa'yı marka kent haline getireceğiz" demişti.

İTTİFAK DIŞINDAKİ MERSİN'DE ÖNE ÇIKAN İSİM

4 Ocak'ta açıklanacak illerden birisi de İYİ Parti ile ittifak dışında kalan Mersin. İYİ Parti, Mersin'de MHP'den istifa eden mevcut belediye başkanı Burhanettin Kocamaz'ı aday göstermişti.

CHP'nin adayları arasında ise eski Mersin milletvekili Serdal Kuyucuoğlu ismi öne çıkıyor. Bazı MYK üyelerinin Vahap Seçer'le de kulis yaptığı öğrenildi. 

CHP, 4 Ocak'ta Maraş adayını da açıklayacak. CHP Maraş İl Başkanı Esat Şengül, daha önce yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkan adayının milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç olduğunu belirtmişti. Öztunç'un adaylığının da bu toplantıdan sonra ilan edilmesi bekleniyor.

İZMİR 16 OCAK'TA AÇIKLANACAK
CHP'nin elinde olan belediyeler ise sona bırakıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul'da CHP'de olan ilçe belediyelerinin adaylarının 16 Ocak'taki PM toplantısından sonra açıklanması bekleniyor.

İYİ PARTİ ÜSKÜDAR VE EYÜP'Ü İSTİYOR, CHP TÜM İLÇELERDE ISRARLI
CHP ve İYİ Parti, 21 büyükşehir için anlaşmıştı. Bu anlaşmaya göre, İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa, Adana, Aydın, Muğla, Eskişehir, Tekirdağ, Hatay ve İzmir CHP'ye bırakıldı. Balıkesir, Denizli, Manisa, Kocaeli, Konya, Samsun, Trabzon, Kayseri, Sakarya ve Antep İYİ Parti'ye bırakılmıştı.

Ankara'nın bazı ilçeleri için de İYİ Parti ile anlaşan CHP'nin, İstanbul'un ilçeleri için ise anlaşmaya sıcak bakmadığı öğrenildi. CHP'li bir kaynağın aktardığına göre, İYİ Parti Üsküdar ve Eyüp'ten aday çıkarmak istiyor. CHP yönetimi ise bu fikre sıcak bakmıyor. CHP'nin İstanbul'un 39 ilçesinde aday çıkaracağı öğrenildi. 

BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ İÇİN SANDIK KURULACAK
CHP, belediye meclis üyelikleri için ise sandık kuracak. Birçok ilçede 13 Ocak'ta sandıklar kurularak parti üyelerinin katılımıyla eğilim yoklaması yapılacak.