Asgari ücrete 'ara zam' gelecek mi? Bakan Işıkhan canlı yayında açıkladı

Asgari ücrete 'ara zam' gelecek mi? Bakan Işıkhan canlı yayında açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı canlı yayında asgari ücrete ilişkin 'ara zam' sorusuna yanıt verdi.

Canlı yayında, asgari ücrete yapılması beklenen 'ara zam' konusuna ilişkin soruya cevap veren Bakan Işıkhan, 'Temmuz ayında artış yapılmayacağı göz önünde bulundurularak Ocak ayında buna göre bir artış yapıldı. Ekonomi dengeli bir süreç gerektirir ve bu dengeyi gözetmemiz gerekiyor' şeklinde yanıt verdi.

'EKONOMİ DENGE İŞİDİR'

Asgari ücreti hükümetin belirlemediğini vurgulayan Bakan Işıkhan, 'Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirler. Biz Bakanlık olarak işçi ve işvereni bir masada toplayıp müzakerelerin sağlanmasını sağlayan moderatör bir kurumuz. Temmuz'da artış yapılmayacağı dikkate alınarak Ocak ayında ona göre artış yapıldı. Ekonomi denge işidir. Bunu gözetmemiz gerekiyor. Biz kalıcı refah artışının derdindeyiz. Şu anda istihdamdan feragat etmeden bir büyüme sergiliyoruz. Biz de bu süreçte Bakanlık olarak işçilerimize, memurlarımıza ve emeklilerimize yönelik desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz.' dedi.