Dev çay markası iflasın eşiğinde!

Dev çay markası iflasın eşiğinde!

30 yıl önce kurulan Türkiye'nin dev çay markalarından biri için iflas çanları çalıyor.

Türkiye’nin ünlü çay markalarından Tirebolu 42 konkordato talep etti. Markaya 1 yıl mühlet kararı verildi.

Küresel ekonomik krizden en çok etkilenen ülkelerden biri de Türkiye oldu. Nakit para sıkıntısı yaşanan Türkiye'de birçok firma iflas için başvuruda bulunuyor ya da konkordato ilan ediyor.

tirebolu-yesil-cay-kk.jpeg

TİREBOLU 42 KONKORDATO İLAN ETTİ

Son olarak yurt genelinde tüm marketlerde satılan ünlü çay markası konkordato ilan etti. Tirebolu 42 markasının konkordato ilan etmesi sektörde şaşkınlığa yol açtı.

tirebolu-jpg.webp

İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi konuya ilişkin şu duyuruyu yaptı:

Konkordato talebinde bulunan Tirebolu 42 Çay Gıda Pazarlama Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi  tarafından açılan ve mahkememizde görülmekte olan konkordato tasdiki davası nedeniyle; İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğünün485886-5 numaraya kayıtlı Tirebolu 42 Çay Gıda Pazarlama Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi hakkında İİK. 289. maddesi uyarınca 19/03/2024 tarihi saat 15:20’den itibaren 1 yıl mühlet verildi.

tirebolu-42-siyah-cay-17a9.jpg

TİREBOLU 42'NİN SAHİBİ KİM?

Tirebolu 42 markasının konkordato ilan edince Konya detayı ise dikkatleri üzerine çekiyor. Peki markanın sonundaki 42 detayı ne anlama geliyor? Birçok vatandaş söz konusu markanın Konyalılara ait olduğunu zannediyor. Fakat Tirebolu 42 firması Giresunlu bir firma olarak karşımıza çıkıyor. Firmanın ismindeki 42 ise Hüseyin Avni Bey’in kurduğu 42. Alay’dan gelmektedir.