CHP'li Tacettin Bayır:Bu Bütçe Saray Bütçesidir

CHP'li Tacettin Bayır:Bu Bütçe Saray Bütçesidir

AKP’nin ekonomisi yalancı söylemlerden oluşan şişirilmiş bir balondur ve bu balon çoktan patlamıştır.

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır; Bütçenin sarayın bütçesi olduğunu söyleyerek, ‘’Eğitime, sağlığa, bilgiye ulaşmak ne kadar haksa, suya, elektriğe, gaza ulaşmak da o kadar haktır. En doğal insan hakları, piyasanın insafına terk edilemez. Bu bütçe; yoksula, çiftçiye, işçiye, memura, öğrenciye, emekliye, üreten sanayiciye, esnafa bir şey vermiyor. Bu bütçe; saray bütçesidir. Halkı yok sayan bu bütçeyi, bizde yok sayıyor ve reddediyoruz’’ dedi.

Sarayda oturanların maaşı % 26 arttı

Bayır yaptığı açıklamada ‘’ Milyonlarca çalışan 1603 lira asgari ücretle geçinmesi beklenirken, sarayda oturanların maaşı yüzde 26 arttı. Sarayın bütçesi 2,8 milyar liraya kadar yükseldi; bu ne kadar adil? Bu tablo gerçekleri açıkça gözler önüne seriyor. Halkını düşünen, vatandaşın yanında olur. Saray’da oturanların kurduğu bu sistem krize yol açtı. Bankalar kredi veremez durumdayken; şirketler konkordato ya başvuruyor. Bundan sonraki süreçte üretim nasıl sağlanacak? Üretim yapısı ithalata bağlandı. Enflasyon rakamları çok kötü bir tabloyu ortaya koyuyor." şeklinde konuştu.

AKP’nin ekonomi politikaları sonucu zengin daha zengin, fakir daha fakir olmaya devam ettiğini eleştiren Bayır; ‘’ Vatandaşımızın alım gücü iyice düşerken, işsizlik sorunuyla karşı karşıya kalan gençlerimizi gelecekleriyle ilgili çok büyük endişeler yaşıyorlar. İşsizlik ciddi arttı. Benzin ve mazot zamlardan sonra rekor kırdı. Bu artış vatandaşın cebine iğneden ipliğe, ekmekten suya kadar zam olarak yansıyacağı kaçınılmaz bir gerçek ‘’ dedi. Gerçek ekonominin; halkımızın cebine yansıyan zamlar, gençlerin yaşadığı işsizlik, halkımızın hızla sürüklendiği yoksulluk olduğunu belirten Bayır ‘’Öte yandan, AKP’nin çarpık ekonomik düzeni, yatlara konan akaryakıttan, mücevhere kadar vergi almazken; elektrik, su gibi tüketim malzemelerinden, onlarca farklı kalemden vergi alıyor, akaryakıt istasyonları vergi dairelerine çevriliyor. Geçmediğim köprüden, geçmediğin tünelden, gitmediğin hastaneye kadar; sırf AKP’nin yandaşları zengin olsun diye farkında bile olmadan vergi ödüyorsun. AKP birileri zengin olsun diye vatandaşın sırtına yük bindirmeye devam ediyor. Bu düzene dur demek CHP’nin boynunun borcudur. AKP’nin ekonomisi yalancı söylemlerden oluşan şişirilmiş bir balondur ve bu balon çoktan patlamıştır’’ şeklinde açıklamalarda bulundu.