JPMorgan borsanın çoşacağı tarihi duyurdu

JPMorgan borsanın çoşacağı tarihi duyurdu

JPMorgan, Türkiye'ye yabancı yatırımcının ne zaman geleceğine yönelik önemli bir rapor yayımladı. Yayımlanan raporda, Türkiye'ye yönelik muhtemel bir sermaye girişinde gidilecek ilk adreslerden birinin Borsa İstanbul olacağı işaret edildi.

JPMorgan, Türkiye üzerine yayımladığı raporda, 10 yıllık TL tahvilleri için adil değerin yüzde 35.7 seviyesinde görüldüğünü ve bu seviyelere çıkılmadıkça Türk lirası için alım yapmayı düşünmediklerini belirtti.

Aralarında Jonny Goulden'ın da bulunduğu JPMorgan stratejistlerinin Cuma günü yayımladığı rapora göre, Türkiye'ye ciddi sermaye girişi için 10 yıl vadeli TL tahvillerinin 7.5 lira daha yükselmesi gerekiyor.


EN BÜYÜK ETKİSİ BORSADA GÖRÜLECEK

Yayımlanan raporda, Türkiye'ye yönelik muhtemel bir sermaye girişince gidilecek ilk adreslerden birinin Borsa İstanbul olacağı işaret edilirken, bu bilgiler ilerleyen haftalarda BIST100 endeksinde yaşanacak muhtemel bir sıçramaya işaret ediyor olabilir.


Özellikle Naci Ağbal'ın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığından alınmasıyla başlayan süreçte yabancı yatırımcılar Türkiye'yi hızla terk ederken, bu tarihten sonra uygulanan ekonomi politikaları nedeniyle Türkiye'de borsa ve benzer finans çevreleri büyük ölçüde yerel yatırımcı üzerinden devam etti.


ABD'de 10 yıllık tahvillerin yüzde 5'i aşarak son 16 yılın en yüksek seviyesine çıkmasının ardından Türkiye için de benzer bir artışın muhtemel olduğu belirtilirken, birçok ekonomist 5 PPK üst üste faiz artıran TCMB'nin yıl sonuna kadar politika faizlerini yüzde 40'a çekeceği konusunda hemfikir.