Merkez Bankası eski Başekonomisti dehşet saçtı! Seçim öncesi parasını ona yatıranlar hapı yuttu

Merkez Bankası eski Başekonomisti dehşet saçtı! Seçim öncesi parasını ona yatıranlar hapı yuttu

Merkez Bankası Eski Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara'dan zehir zemberek açıklama geldi. Kara, seçim öncesi parasını ona yatıranların büyük hata yaptığını ifade etti.

TCMB eski Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, yerel seçimlerden önce yapılan hangi yatırımın kaybettireceğini açıkladı.

6572a8311b27d01ae9dc1f3f.webp

Seçimden önce dolar/TL kurunun nereye varacağı herkesin merak ettiği bir konuydu. 31 Mart öncesinde, Türkiye'de döviz kuruyla ilgili bu anlamda dikkatli bir bekleyiş vardı. Ekonomi yönetiminin seçim öncesi döviz kuru istikrarını sağlamak için döviz sattığı yönündeki iddialar gündeme oturmuş ve seçimin ardından döviz kurunun artacağı ileri sürülmüştü. Bu iddialar seçim sürecinde ekonomik istikrarsızlık endişelerini artırdı ve piyasalarda belirsizliğe yol açtı.

6572a8301b27d01ae9dc1f35.webp

SEÇİMDEN SONRA KUR PATLADI MI?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) eski Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, kendisine de döviz kuruna dair pek çok soru geldiğini ifade ederek dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kara, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada seçimden önce yüzlerce kişinin kendisine “Hocam seçimden sonra kur patlar mı?” diye sorduğunu açıkladı.

dolar-dususu.jpg

"BİZE İNANMAYIP DÖVİZ ALDILAR"

Bu soruyu soranlara hayır dediğini belirten Kaya “Yine de seçim öncesine dair açıklanan veriler bir çoğunun bize inanmayıp döviz aldığına işaret ediyor” dedi.

ekran-goruntusu-2023-06-07-165155.png

2024'ÜN İKİNCİ YARISINI İŞARET ETTİ

Prof. Dr. Kara, geçmişteki yüksek enflasyon ve düşük faiz ortamının, reel borçluluğun azalmasına ve bankaların tahsilatlarının düşük seviyelerde olmasına neden olduğunu belirtti. 2024'ün ikinci yarısı için ise belirgin bir artış yaşanmasının şaşırtıcı olmayacağını söyledi.

fed-in-faiz-karar-oncesi-dolar-ve-euro-gune-nasil-basladi-1028687-5.jpg

"ANORMAL DERECEDE DÜŞÜK DÜZEYLERE İNDİ"

Kara konuya ilişkin açıklamasında “Geçmişteki yüksek enflasyon ve düşük faiz ortamının reel borçluluğu azaltması nedeniyle, Bankaların tahsili gecikmiş alacakları anormal derecede düşük düzeylere indi. Yılın ikinci yarısında burada belirgin artış görmek şaşırtıcı olmaz.” dedi.