Danıştay’dan İzmirli servisçileri sevindiren karar

Danıştay’dan İzmirli servisçileri sevindiren karar

İzmir Manisa arası çalışan D2 Belgeli şehirler arası personel ve öğrenci taşımacılarının ceza almasını durduran karar Danıştay 15. Dairesi’nden geldi

Nil Kahramanoğlu / YURT 

İzmir Manisa arası öğrenci ve personel taşımacılığı yapan D2 Belgeli şoförlerin başvurusuyla Danıştay 15. Dairesi, Manisa’nın UKOME kararı ve bu karara dayanak olan Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü’nün genelgesinin yürütmesini durdurdu. Kararın son derece yerinde olduğunu belirten Şehirler Arası Personel ve Servis Taşımacıları Derneği Başkan Yardımcısı Celal Atak, “Aylardır verdiğimiz mücadele sonucu D2’li esnaf olarak Danıştay’dan yürütmeyi durdurma kararı çıktı. D2 yetki belgeli esnafımıza hayırlı olsun” dedi.

HUKUKSUZLUK DANIŞTAY'DAN DÖNDÜ

Bundan önceki süreçte Manisa’nın toplu taşımada kullandığı J plakaların İzmir içerisinde yolcu almasının ve indirmesinin kendilerini zora soktuğunu ve işlerinin olumsuz etkilendiğini ifade eden Atak, “Daha önce birçok kez çağrı yapmıştık. İzmir’den Manisa’ya öğrenci ve personel götürdüğümüz zaman ceza yiyorduk. Neyse ki bu hukuksuzluk Danıştay kararıyla durduruldu” diye konuştu.

'EKMEĞİMİZİN GASP EDİLMESİNE İZİN VERMEDİK'

İzmir’de birçok insanın geçimini bu sektörden sağladığını aktaran Atak, “Dernek olarak aylardır verdiğimiz haklı mücadelemiz sonucu yıllardır İzmir-Manisa arası personel ve öğrenci taşımacılığı hizmeti veren meslektaşlarımızın ekmeğinin gasp edilmesine izin vermedik. Bu süreçte bize büyük destek veren avukatımız Kenan Gürbüz Bey’e çok teşekkür ederiz” dedi.