Türkiye’nin yeni “Gözde Sektörü”nde peş peşe iflaslar

Türkiye’nin yeni “Gözde Sektörü”nde peş peşe iflaslar

Borsanın gözde sektöründe peş peşe yaşanan iflas dalgası dikkat çekiyor.

Enerji sektörü, Türkiye’nin yeni “Gözde Sektörü” olarak tanımlanıyor. Ancak bu sektörde kısa sürede yaşanan iflaslar dikkat çekiyor.

turkiyede-enerji-sektoru-883-2.jpg

Dünyada ve Türkiye'de konkordato ve iflas haberlerinin ardı arkası kesilmiyor. Özellikle inşaat, tekstil ve enerji sektörü bir hayli zor durumda. Enerji sektörü Türkiye’nin yeni “Gözde Sektörü” olarak tanımlanırken, kısa sürede şirketlerin iflasları dikkatlerden kaçmıyor. Sektör can çekişirken konkordato haberleri de bir bir geliyor.

ruzgar-enerjisi-aa-1597280.jpg

ENERJİ SEKTÖRÜNDE KONKORDATOLAR

Konkordato ilan eden şirketler şöyle:

Mat Enerji (Ankara) – Peker Enerji (Ankara) – Medsan Enerji (Ankara) – Datel Tellioğlu (Ankara) – Avrasya Enerji (Ankara) – Enelba Enerji (Ankara), 3 Eksen Enerji (Ankara), Mardiva Enerji (Ankara) – Güney Biyogaz Enerji (Denizli) – Tenekecioğlu Enerji (Manisa) – Sukom Enerji (Kocaeli) – Loas Enerji (Manisa)

1628585737696-ruzgar-enerjisi.jpg
CK GES Enerji (Ankara) -BK Alternatif Enerji (Ankara) – NYK Enerji (Ankara) – Afyon Yenilenebilir (Ankara) – Enel Enerji (İstanbul) – MYC Enerji (İstanbul) – Hira Elektrik (Ankara) – Eprom Enerji (Adana) – Peta Enerji (Ankara), Next Enerji (Ankara), OEN Enerji (Ankara), 3 Han Enerji (Ankara], Gmt (Ankara)