Mersin izlenimleri (2)

Mersin'e gelirken yanıma test etmek için birkaç ürün almıştım.. Malum İstanbul'un yoğunluğunda bunu yapmak mümkün olmuyor.

Geçen hafta Sony'nin aksiyon kamerasını ve cep telefonunu test etme imkanı buldum. Öncelikle cep telefonu markasının gelişiminden bahsetmek istiyorum.

Aslında telefonlar benim akıllı telefonlarını (Apple'dan yıllar yıllar önce çıkardığı telefonlardan bahsediyorum) çok beğendiğim Ericsson firmasının DNA'larına sahip.

Ericsson bir dönem Sony firması ile birleşip Sony Ericsson isminde cihazla çıkardı. Bu cep telefonları artık tamamen Sony. Yani Ericsson'ın akıllı telefon zekasına sahip, Sony'nin eğlence kültürü ile birleşmiş yeni nesil akıllı cihazlar.

Sony Experia Z3 Compact, kolay kavranabilen, hayatın içinde rahatlıkla kullanabilecek ergonomik bir cihaz. Tabii buna benzer özelliklere birçok telefon sahip. Ancak benim yıllardır neden birsi tarafından yapılmıyor dediğim güzel bir özelliği var. Kendisine ait bir telesekreter.

Bu sayede telefonunuza gelen bir çağrıyı cevaplamak istemiyor yada cevaplayamıyorsanız, telesekreter otomatik devreye giriyor.

Aslında bu özellik operatörlerde de var ama telefonunuzda olması saklamak istediiniz ses kayıtları için de büyük avantaj sağlıyor.

Ben bu özelliğin daha da geliştirilebileceği ve cep telefonunu arayan özel numaraların cihaza dışardan erişi sağlayabileceği bir santral haline de getirmenin yararlı olacağını düşünüyorum. Mesela kızıma vereceğim telefona uzaktan bağlanıp o an cihazın yani kızımın nerede olduğunu öğrenebilmeliyim.

İkinci güzel özellik ise ne var, ne yok özelliği. Son dönemde yaygınca kullanılan magazin tasarım sitili ile birçok RSS'i takip etmenize yarayan bir özellik, hatta araya çekilen fotoğraflarınızı da ekleyebiliyorsunuz.

Üzerinde çalışma imkanım daha olmadı ama düzgün ayarlanırsa tam bir haber merkezi veya kişisel magazin. Yıllardır çok beğendiğin flipboard'a çok yakın bir yazılım olmuş.

Üçüncü güzel özellik ise o hafta çektiğiniz fotoğrafları bir video haline getirmesi. Bekar olduğum dönemlerde bana hiçbirşey ifade etmeyecek bu özellik 6 aylık kızımın her saniye fotoğraflarını çektiğim şu günlerde mükemmel bir hayat yansıması veriyor. Anılarımızı güzelce paketliyor.

Geçen hafta ki yazım nedeniyle Avea beni aradı ve Prime hizmetleri hakkında bilgi verdi. Bu bilgileri ve Sony Action Cam hakkındaki detaylı incelememi blogum atifunaldi.com.tr adresinde yakın zamanda yayınlayacağım.

Bir süredir ürün test etmiyordum, bu Mersin seyahati bunun için harika bir zaman oldu. Keşke Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı Mersin'e bir havalimanı yapsa da bu seyahatlerimizin dönüşü bir işkence olmasa. TBMM'deki Mersin milletvekilleri şehirlerine bir havalimanı isteyemiyorlar mı acaba?

Önceki ve Sonraki Yazılar