Tezcan: Saray düzeni doymuyor

Tezcan: Saray düzeni doymuyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Bülent Tezcan, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) gündemini basın mensupları ile paylaştı.

Tezcan konuşmasına Nevruz Bayramını kutlayarak başladı. Nevruz'un birleştirici duygusuna her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu belirterek, "Ortasya'dan Balkanlara kadar uzanan koridar halkların kardeşliğinin yoludur. Nevruz barış ve huzur getirsin" dedi.

Tezcan, 45 yıl önce hayata veda eden Halk Ozanı Aşık Veysel'i de andı. 

Tezcan'ın açıklamasında satır başları:

Hakim ve savcılar bir siyasi partinin genel başkanın önünde cübbelerini iliklemeye çalışmış, olmayan cübbelerinde delik ve düğme aramışlar. Ayağa kalkmışlar.

Türkiye yargı tarihinde üst üstü ayıp yaşanmaktadır

Saray düzeni hakim ve savcıları ipotek altına almaya çalışıyor.

Bu kirli düzen, hakim ve savcıların talih ve şanslarını da ipotek altına alma düzenidir

Bizim tespit edebildiğimiz, 1236 hakim ve savcının 113 tanesi Ak parti ile doğrudan temas halinde.

90 puan alanlar elenirken 70 altında puan alanlar Ak partili olduğu için saraydaki kura ile saraya irdaelerini ipotek ettirerek mesleğe adım atmışlardır.

Sözde Danıştay Başkanı'nın kızı Gonca Hatinoğlu, kurayı çekiyor, talihine Elazığ hakimliği çıkıyor. Ana muhalefet partisinin ile tartışma yaşayarak saraya yaranarak kızını Ankara'ya Yargıtay Tetkik Hakimliğine atatıyor.

Elazığ vatan toprağı değil mi?

Enis Berberoğlu davasında bir gün öncesinde, gece yarısı hakimleri değiştirdiler.

Tosuncuklar 70 alır atanır, milletin çocukları 90 ile atanamaz. Tosuncukları tayini Elazığa çıkar bir günde Ankara'ya Yargıtaya Tetkik Hakimi olurlar. Analarının, babalarının dizinin dibinden ayrılmazlar. Milletin çocukları da atama bekler.

500 bine yakın atama bekleyen öğretmenimiz var. Milletn çocuğu bunlar, iş bekliyorlar... 

Tarihimizi kafasında fes bulunan delilerin ağzından dinleyenlerin milli ekonomimizin amiral gemileri olan şeker fabrikalarını anlamalarını tabiki beklemiyoruz. 

Milli olmanın yolu bu fabriklara sahip çıkmaktan geçer. Bu fabrikaları yok eden anlayış gayri millidir. Sata sata doymadılar. Tosunlar doymadı. Sarayın 13 günlük gideri ile şeker fabrikalarının zaraları karşılanır. Bir dakikası bir asgari ücrete eşit. Bu saray düzeni doymuyor. 

İŞTE KONUŞMANIN TAMAMI: