İçi bol sulu lezzeti iki kat fazla... Karpuz seçerken işinize yarayacak çiftçilik sırları

İçi bol sulu lezzeti iki kat fazla... Karpuz seçerken işinize yarayacak çiftçilik sırları

Tüm bu ipuçlarını dikkate alarak, en taze ve lezzetli karpuzu seçebilirsiniz. İyi bir karpuz seçmek için çiftçilik sırlarını bilmek, yaz aylarında keyifle tüketeceğiniz bir meyve seçmenize yardımcı olacaktır.

Karpuz, yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biridir. İçi bol sulu ve lezzetli olan karpuz, sıcak havalarda serinlemek için ideal bir tercihtir. Ancak karpuz seçerken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bu noktalara dikkat ederek, en lezzetli ve taze karpuzu seçebilirsiniz.
 

Habertürk'te yer alan bir içerikte; Lezzetli karpuz seçmek için dikkat edilmesi gereken püf noktalar paylaşıldı. İşte o bilgiler

SAPINA BAKIN

Karpuz veya kavun seçerken sapına bakarak olgunluğunu anlayabilirsiniz. Eğer yeşil saplı bir karpuz ise daha yeni toplanmıştır. Kahverengi ve kuru bir sapı varsa uzun zaman önce toplanmış olduğunu anlayabilirsiniz. Taze ve olgun bir kavun ya da karpuz isterseniz yeşil saplı olanlardan seçin.

AĞIRLIĞI

hqdefault.jpg

Olgunlaşan bir karpuz boyuna göre daha ağır olmalıdır. Sulu karpuz veya kavun daha ağır olur. Bu nedenle elinizle karpuzu tartarak sulu ve olgunlaşmış olup olmadığını anlayabilirsiniz.

SESİNİN DİNLENMESİ

Avcunuzla ya da parmak boğumlarınızla karpuza veya kavuna vurun. Eğer meyve olgunlaşmışsa içi boş ve derin bir ses verir. Bu meyvenin hem sulu hem de olgun olduğunu gösterir. Çıkan ses, donuk veya düz ise meyve daha olgunlaşmamıştır.

 

KABUĞUNUN RENGİ

Karpuz veya kavunu incelerken canlı renkte olmasına dikkat edin. Karpuzların, açık çizgili ve koyu yeşil kabukları olmalı. Kavunların ise yeşilin tonları hatta sarıya çalan rengi olmalıdır. Ayrıca kavunların alt tabanları yumuşamışsa olgunlaştığı anlamına gelir.

ÇATLAKLARA DİKKAT EDİN

Karpuzu seçerken üzerindeki çatlaklara da dikkat etmek gerekir. Çatlaklar genellikle karpuzun içindeki suyun buharlaşmasından kaynaklanır ve bu durum karpuzun tazeliğini kaybettiği anlamına gelir.
 

Doğru karpuzu seçmek için bu ipuçlarını takip ederek, yaz aylarında en taze ve lezzetli karpuzu sofranıza taşıyabilirsiniz.

İlgili Haberler