ABD, Türkiye'yi tehdit etti

ABD, Türkiye'yi tehdit etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın F-16 savaş uçaklarıyla ilgili "Dünyada savaş uçaklarını satan yer sadece Amerika değil" sözleri üzerine ABD'den jet hızıyla yaptırım tehdidi geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin Türkiye'ye F-16 savaş uçağı satmaması konusunda dikkat çeken ifadeler kullanmış ve "Dünyada savaş uçaklarını satan sadece Amerika değil" demişti.

ERDOĞAN REST ÇEKTİ

Bu sözlerin ardından Erdoğan, savaş uçaklarını İngiltere, Fransa ve Rusya'dan da temin etmenin mümkün olduğunu söyledi.

ABD'DEN YAPTIRIM TEHDİDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları sonrası ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, Atina merkezli Hellas Journal'e demeç vererek, Türkiye'nin Rus yapımı savaş uçakları alması halinde yeni CAATSA yaptırımlarına tabi tutulabileceğini ifade etti.

"S-400 DAHİL RUS SİLAH VE TEÇHİZATLARINI SATIN ALMAKTAN KAÇINMAYA ÇAĞIRIYORUZ"

Açıklamalarında ABD'li yetkili, "S-400 hava savunma sistemlerinin tedariki, tüm müttefiklerin Varşova'daki 2016 NATO Zirvesi'nde Rus teçhizatına bağımlılığı azaltma taahhütleriyle doğrudan çelişmektedir. Türkiye'yi ve ABD'nin tüm ortaklarını ve müttefiklerini, Rusya'ya gelir, erişim ve nüfuz sağlayan ek S-400 sistemleri de dahil olmak üzere gelecekte Rus silahlarını ve teçhizatlarını satın almaktan kaçınmaya çağırıyoruz" dedi.