AKP seçimlerde yüzde 30’un altına düşer mi?

AKP seçimlerde yüzde 30’un altına düşer mi?

Son anket sonuçlarında Cumhur ittifakı'nın oy oranlarındaki düşüş dikkat çekiyor. Bir çok anket şirketi AKP'nin oy oranlarını yüzde 30'un altında açıklıyor. Millet İttifakı'nın en büyük destekçisi olarak ise gençler ön plana çıkıyor.

 Bir çok anket şirkeri AK Parti’nin oy oranını yüzde 30’un altında açıklarken Optimar Araştırma son seçim anketinde AK Parti’yi yüzde 36.5 olarak açıkladı. Bu durum kafaları karıştırırken Avrasya Araştırma’nın sahibi Kemal Özkiraz bu anketin kesinlikle tutarsız olduğunu söyledi.

Son olarak da Yöneylem Araştırma Koordinatörü Derya Kömürcü AKP’nin ve MHP’nin son seçim anketlerine göre durumunu açıkladı.

Önümüzdeki günlerde iktidarın ataklarıyla muhalefetin oylarında bir miktar gerileme olabileceğini ifade eden Derya Kömürcü AKP ve MHP’nin halihazırda oy kaybı içerisinde olduğunu belirtti.

Cumhur İttifakı partileri olan AK Parti ve MHP’deki oy kaybını yaşanan ekonomik krize bağlayan Kömürcü, muhalefeti oy kazanmak için sadece AK Parti’nin yaptığı hatalara bağlı kalınmaması, kendilerinin de atağa kalkması konusunda uyardı.

Öte yandan Gerçek Gündem'e konuşan Yöneylem Araştırma Koordinatörü Derya Kömürcü, Gençlerin büyük ölçüde CHP'ye yöneldiğini ve burada ana muhalefet partisinin AKP'ye fark attığını söyledi.