Alkol fiyatlarına zam! İşte güncel fiyat listesi

Alkol fiyatlarına zam! İşte güncel fiyat listesi

Alkol fiyatlarına yine zam geldi. Yeni fiyat listesi de son zamlarla birlikte ortaya çıktı.

Türkiye’de zam yağmuru devam ediyor. Geçen hafta duyurulan alkol fiyatlarına zam ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Buna bağlı olarak Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar tarafından bir alkol grubuna daha yeni zam geçişinin uygulandığı duyuruldu.

antalya-sarapevi.jpg

ŞARAP FİYATLARINA ZAM

Sigara ve alkol fiyatlarındaki zam furyası şimdi de şarap fiyatlarını vurdu. Kavaklıdere ve Doluca şarap gruplarında fiyatlar %7 ile %10 arasında yükseldi.

TBYD Başkanı Dündar tarafından sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamalarda zam oranlarının her iki markada farklılık gösterebileceği belirtilirken zamlardan artan üretim maliyetleri ve vergilerinin de artışlardan kaynaklandığı aktarıldı.

Uzmanlar ise zamların ilerleyen günlerde de devam edebileceğini öngörüyor.

binlerce-yillik-soruya-bilimsel-yanit-kirmizi-sarap-neden-bas-agritiyor-wcbs.jpg

ZAMLARLA BİRLİKTE ALKOL FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Türkiye’de zam oranlarının da her iki markada farklılık göstereceği ifade edilirken ortalama bir artışa göre de 75 liralık Kavaklıdere şarap fiyatları 80 TL ve 100 TL’lik doluca şarabı fiyatının da 110 TL’ye yükselmesi bekleniyor.

s-366378309bbeea41b5f0f43520d4aef3b3349659.webp

RAKI FİYATLARINA DA ZAM GELDİ

Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalara göre, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla rakı fiyatlarına yüzde 17 oranında zam geleceğini açıklamıştı.

closeup-pints-beer-bar-273609-15696.jpg

2024 ALKOL FİYATLARI

  • En ucuz bira fiyatı: 35 TL
  • En pahalı bira fiyatı: 125 TL
  • En pahalı rakı fiyatı: 1275 TL
  • En ucuz rakı fiyatı: 339 TL