Bahçeli'den Osman Kavala tepkisi: "Yargı yetkisi kullananlara baskı yapmak, talimat vermek suçtur"

Bahçeli'den Osman Kavala tepkisi: "Yargı yetkisi kullananlara baskı yapmak, talimat vermek suçtur"

MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Gezi Parkı davasında müebbet hapis cezasına çarptırılan Osman Kavala için sert açıklamalarda bulunan Bahçeli, "Yargı yetkisi kullananlara baskı yapmak, talimat vermek suçtur." dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'deki haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bahçeli son haftalara damga vuran Osman Kavala tartışmasıyla ilgili de konuştu. Bahçeli "Kimse mahkemeye talimat veremez..." dedi.

Gezi tutuklusu Osman Kavala'nın yeniden yargılama tartışmasına ilişkin Bahçeli, "Gezi Parkı Davası'nda hüküm alan Osman Kavala'nın yeniden yargılanması ya da serbest bırakılması konusunda kamçılanan sipariş bir süreç devamlı suretle ilerletilmektedir" ifadelerini kullandı.

ABDULKADİR SELVİ'Yİ HEDEF ALDI

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin Gezi Davası ile ilgili yazdıklarına tepki gösteren Bahçeli, "Emin olunuz bu şahıs, doğrudan doğruya 'Osman Kavala serbest bırakılmalıdır' dese daha tutarlı ve omurgalı olurdu" dedi.

Bahçeli, şöyle devam etti: "Kavala ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılmıştır ve diğer sanıklar da ceza almıştır. Kavala için sipariş veriliyor. Ceza kararlarını veren bağımsız ve tarafsız mahkemelerdir. Kimse mahkemelere talimat veremez."

Bahçeli şöyle konuştu:

* Kimse mahkemeye talimat veremez. Yargı yetkisini kullanan bağımsız mahkemelerdir. Mahkeme kararları değiştirilemez. Gezi Parkı davasında hüküm alan Osman Kavala'nın serbest kalması yeniden yargılanması kamçılanıyor. Neymiş CHP Genel Başkanına Avrupa Parlamentosu'nda ''Saati soruyorsun sen önce Kavala'yı çıkar diyorlar'' mış. Sayın Özel'in ve yanındakilerin kolunda saat yok mudur? Özel'in saati sormak yerine PKK'ya ve FETÖ'ye verilen destekleri muhataplarının yüzlerine vurması gerekmez miydi? Türkiye hukuk devletidir demesi taşıdığı sorumluluğa uygun düşmez miydi? Sayın Özel saati merak ederse bana sorabilir köstekli saatimi açar kendisi ile açık açık paylaşırım.