Beyaz Saray'dan Erdoğan-Biden görüşmesine ilişkin açıklama: "Programlanmış bir şey yok"

Beyaz Saray'dan Erdoğan-Biden görüşmesine ilişkin açıklama: "Programlanmış bir şey yok"

Beyaz Saray, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyareti hakkında gelen bir soru ile ilgili "Erdoğan’ın ziyaretine ilişkin programlanmış bir şey yok" yanıtını verdi.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyareti hakkında gelen soruya dikkat çeken bir yanıt verdi.

9 MAYIS İDDİASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ilk kez ABD Başkanı Joe Biden'in resmi davetlisi olarak 9 Mayıs'ta Beyaz Saray'a gideceği iddia edilmişti.

ABD Başkanı Joe Biden ile New York’a giden ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyareti hakkında açıklamada bulundu.

Kirby, Erdoğan’ın ABD ziyareti hakkında gelen bir soruya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretine ilişkin "programlanmış bir şey yok" cevabını verdi. 

SON DÖNEM TÜRKİYE-ABD İLİŞKİLERİ

İsveç'in NATO üyeliğine Türkiye'nin onay vermesinin ardından MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ABD'ye giderek görüşmeler gerçekleştirmişti.

Görüşmelerin ardından, Erdoğan'ın 9 Mayıs'ta resmi davetli olarak Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) gideceği ve ilk kez Beyaz Saray'da ABD Başkanı Joe Biden'le görüşeceğine dair bilgi paylaşılmıştı.