Çavuşoğlu ve Nikos'tan deprem bölgesinde ortak "dostluk" mesajı: "İlişkilerimizi geliştirmek için bir felaketi beklemek zorunda değiliz"

Çavuşoğlu ve Nikos'tan deprem bölgesinde ortak "dostluk" mesajı: "İlişkilerimizi geliştirmek için bir felaketi beklemek zorunda değiliz"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve mevkidaşı Yunan Bakan Nikos Dendias ortak açıklama yaparak dostluk mesajları verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve mevkidaşı Yunan Bakan Nikos Dendias ile deprem bölgesinde ortak açıklama yaparak karşılıklı dostluk mesajları verdiler.

Bakan Çavuşoğlu şunları söyledi:

TIME DERGİSİNE YAZDIĞI MEKTUBU ANLATTI

"İyi komşuluk böyle günlerde belli olur. 99'da da 1 ay arayla hem Türkiye hem Yunanistan'da deprem meydana gelmişti. Önce Yunanistan bizim yardımıza koştu sonra Türkiye, Yunanistan'ın yardımına koştu. O zaman TIME dergisi bunu güzel bir şekilde haberleştirmişti."

"İLİŞKİLERİ GELİŞTİRMEK İÇİN FELAKET BEKLEMEK ZORUNDA DEĞİLİZ"

"Ben de o zaman siyasetçi değildim, okuyucu mektubu göndermiştim TIME dergisine. Daha sonra yayınladılar bu mektubumu. Kısaca şunu söylemiştim: Zor günlerde birbirimize yardım etmek gerekli ama ilişkileri geliştirmek için başka bir felaketi beklemek zorunda değiliz demiştim."

"YUNAN HÜKÜMETİNE, YUNAN HALKINA ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM"

"O gün sade bir Türk vatandaşı olarak bugün Türkiye Dışişleri Bakanı olarak aynı düşüncedeyim. Umarım görüş ayrılıklarımızı da diyalogla, samimi şekilde çözmek için çaba sarf ederiz. Ben dostum Nikos Dendias'a ve şahsında Yunanistan hükümetine ve tüm Yunan halkına bu zor günlerde bize destek verdikleri için şükranlarımı sunuyorum."

YUNANİSTAN'DAN TAZİYE MESAJI

Nikos Dendias ise şöyle söyledi:

"Miçotakis hükümetinin, Yunan halkının adına, bu depremde hayatını kaybeden halka taziyelerimi iletmek istiyorum. Özellikle Sayın Çavuşoğlu'na, burada Yunan kurtarma ekipleri için söylediği güzel sözler için teşekkür ediyorum."

"YUNANİSTAN VE AVRUPA'DAN GELEN EKİPLER 205 KİŞİYİ KURTARDI"

Biz burada arama kurtarma faaliyeti yürüten Yunan heyetinin kurtardığı hayatlardan memnunuz. Bunun dışında Avrupa'dan gelen diğer ekiplerin faaliyetlerinden de memnunuz. 205 kişinin Avrupa'dan ve Yunanistan'dan gelen ekiplerce kurtarıldığını öğrendik.

"DESTEĞİMİZ BURADA BİTMEYECEK"

Yunanistan hükümetinin Türk hükümeti ve Türk halkının zor günleri aşmasıyla ilgili verdiği destek burada bitmeyecektir.

"İKİLİ İLİŞKİLER İÇİN TÜM ÇABAYI GÖSTERECEĞİZ"

"Ben Sayın Başbakan Miçiotakis'ten aldığım talimat doğrultusunda biz Yunanistan olarak hem ikili hem Avrupa Birliği düzeyinde elimizden gelen, zor günleri aşmak için tüm çabayı göstereceğiz."

"MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU'NUN SÖZLERİNİN ALTINA İMZAMI ATIYORUM"

"Ben de Çavuşoğlu'nun sözlerinin altına imza atıyorum. İlişkileri düzeltmek için bir depremin daha olmasını beklemememiz gerektiği kanaatindeyim."

"VATANDAŞLARIMIN, TÜRK HALKININ KARŞI KARŞIYA KALDIĞI FELAKETE DESTEK VERDİĞİ İÇİN GURURLUYUM

"Benim vatandaşlarımın, Türk halkının karşı karşıya kaldığı felakete destek verdiği için son derece gururluyum. Mevlüt ve Türk hükümetine bu zor koşullarda bize gösterdiği yakın misafirperverlik için teşekkür ediyorum"

AZERBAYCAN'DAN SONRA TÜRKİYE'Yİ ZİYARET EDEN İKİNCİ DIŞİŞLERİ BAKANI

Dendias, Azerbaycan Dışişleri Bakanı'ndan sonra Türkiye'yi ziyaret eden ikinci dışişleri bakanı oldu.