Emekli olacakların dikkatine! SGK uzmanı yüksek maaş almanın formülünü açıkladı

Emekli olacakların dikkatine! SGK uzmanı yüksek maaş almanın formülünü açıkladı

SGK Uzmanı Özgür Erdursun’dan emeklileri bayram ettirecek açıklama geldi. Emekli maaşları yüksek yatacak.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emekli olacaklara yüksek maaş alma yöntemini açıkladı. 

Milyonlarca çalışan belli bir yaşa gelip gerekli koşulları yerine getirdikten sonra hakkı olan emekliliği elde edebiliyor. Ancak, emekli aylıklarındaki farklılıklar ise dikkat çekiyor. Çoğu emekli, en düşük aylık olan 10 bin TL’ye mahkum durumda. Bu durum emeklileri canından bezdiriyor.

Asgari ücret ile çalışanlar ise gelecekte emekli olduklarında yüksek maaş almanın yollarını araştırıyor. Uzman isimlerden de bu konuya ilişkin çarpıcı açıklamalar geliyor.

YÜKSEK MAAŞ ALMANIN FORMÜLÜ

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, Simge Fıstıkoğlu'nun YouTube kanalında konuştu. Çalışanlara kritik uyarıda bulunan Erdursun, kritik tavsiyede bulundu. Erdursun, "Bağ-Kur’lu birisi yaşı gençse zorunluluk esasına dayanır. Şimdilerde 4B olan Bağ-Kur primlerinizi yatırmamak çok avantajlı. Bağkur primlerinizi yatırmayıp son 1261 gün yüksek primlerle sigortalı olduğunuz anda geçmişte de primleriniz yüksek yattıysa yüksek emekli maaşı alırsınız" dedi.

Erdursun, tam tersi duruma da değinirken, “Kurallara uyup Bağ-Kur primlerinizi düzenli yatırırsanız hapı yutarsınız, düşük aylık alırsınız” ifadelerini kullandı.

NASIL EMEKLİ OLUNUR?

Emekli olmak için Kadın 20, erkek ise 25 yıldan beri sigortalı bulunması ve en az 5000 gün, malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi ödemiş olma şartlarını yerine getirilmesi şartı bulunuyor.

Malulen emeklilik için ise Kanser, parkinson sendromu, epilepsi, beyin tümörü, multipl skleroz (MS), serebral palsi, retina kanaması, organ nakli, uzuv kaybı, şizofreni, bipolar bozukluk, siroz, anemi, demans, zeka gerilikleri ve AIDS gibi hastalıklardan birisinin olması gerekir.