Erkan Baş: 23 yaşındaki Recep Tayyip TİP'e üye oldu

Erkan Baş: 23 yaşındaki Recep Tayyip TİP'e üye oldu

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Halk TV’de Fatih Ertürk ile Günün Raporu programında gündeme ilişkin bazı açıklamalarda bulundu.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, katıldığı televizyon programında ‘Recep Tayyip’ isimli 23 yaşındaki bir işçinin partiye katıldığını duyurdu. Baş, “Yıllardır Tayyip Erdoğan’ın yanında hareket eden bir ailenin evladı kendisine yakın göremiyor ve ‘TİP’e güç vereceğim’ diyor. Bu son derece önemli bir konudur” dedi.

İleri Haber'de yer alan habere göre, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Halk TV’de Fatih Ertürk ile Günün Raporu programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Muhalefet ne yapmalı?” sorusunu yanıtlayan Baş, mevcut muhalefet partilerinin kendilerini temsil ettiğini düşünmeyen ve başka alanlar arayan bir toplam olduğunu söyledi.

Başkanlık sisteminden kurtulmak için bu kuvvetlerin bir an önce siyasete dahil edilmesi gerektiğini dile getiren Baş, bir örnek vererek  Kocaeli’de ‘Recep Tayyip’ isimli 23 yaşındaki bir kominin partiye katıldığını duyurdu.

“Yıllardır Tayyip Erdoğan’ın yanında hareket eden bir ailenin evladı kendisine yakın göremiyor ve ‘TİP’e güç vereceğim’ diyor. Bu son derece önemli bir konudur” diyen Baş, muhalefetle rekabette olmadıklarını da ekledi.

Baş, “Bugün ismi geçen partilerden hiçbiri, lokantada komilik yapan Recep Tayyip’i örgütleyip siyasete katamaz. Ama TİP bunu yapabilir” dedi.