Fethullahçı eski hakim mahkemeyi tehdit etti! Bakın FETÖ'cü neler söyledi

Fethullahçı eski hakim mahkemeyi tehdit etti! Bakın FETÖ'cü neler söyledi

Ergenekon kumpasında rol alan FETÖ'cü eski savcı Mehmet Ali Pekgüzel mahkemeyi tehdit etti.

Ergenekon kumpasında rol alan eski savcı Mehmet Ali Pekgüzel tahliyesinin ardından Yargıtay'da yargılandığı davaya üçüncü kez katılmadı. Daha önce Pekgüzel hakkında zorla getirme kararı veren mahkemenin bugünkü duruşmada herhangi bir tedbir kararı almaması dikkat çekti.

"KAÇABİLİR" UYARILARINA RAĞMEN TEDBİR ALINMADI

Ergenekon kumpasının FETÖ’cü hakim ve savcılarının yargılandığı dava dün Yargıtay’da devam etti. Kumpasta önemli rol alan savcı Mehmet Ali Pekgüzel, yargılandığı FETÖ davasındaki tahliyesinin ardından ortadan kayboldu. Daha önce “kaçabilir” uyarılarına rağmen tedbir alınmayan Pekgüzel bu duruşmaya da gelmedi.

"BU MAKAMLARDA TEKRAR BİZ OTURACAĞIZ"

Ergenekon davasına bakan eski hakimlerden Hüsnü Çalmuk da yargılama sırasında mahkeme heyetine “Yakında sizin oturduğunuz bu makamlarda, tekrar biz oturacağız.” dedi.

"YARGITAY SANIKLARIN KAÇMAMASI İÇİN TEDBİRLERİ ALMALI"

Aydınlık’ta yer alan habere göre, Avukat Nusret Senem, "Bu şahısla ilgili zorla getirilme kararı verilmişti ancak bu celse böyle bir karar da çıkmadı" dedi. Şikayetçi sıfatları nedeniyle çağrılan CHP Genel Başkanı ve bazı milletvekillerinin gelmemesini de eleştirdi. Avukat Zeynep Küçük de, "Yargıtay bir an önce, sanıkların kaçmaması için gerekli tedbirleri almalı" ifadelerini kullandı.

Ergenekon davasına bakan eski hakimler Hasan Hüseyin Özese, Hüsnü Çalmuk, Sedat Sami Haşıloğlu, Ercan Fırat, Fatih Mehmet Uslu, Nihat Topal ve eski savcılar Mehmet Ali Pekgüzel, Nihat Taşkın, Mehmet Murat Dalkuş’un da aralarında bulunduğu sanıkların yargılanmalarına devam edildi. İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 8. Ceza Dairesi’nde görülen duruşmaya, hakkında zorla getirilme kararı bulunan eski savcı Mehmet Ali Pekgüzel, yine mazeret bildirmeden katılmadı.

DAVA 13 MAYIS'A ERTELENDİ

Pekgüzel diğer davadaki tahliyesinden sonraki Yargıtay’daki duruşmaya gelmemeye başladı. Bu nedenle hakkında zorla getirilme kararı çıkarıldı. Buna rağmen sonraki duruşmaya da gelmedi. Dünkü duruşmaya da gelmemesiyle peş peşe 3 duruşmaya katılmamış oldu. Bu nedenle avukatlar Pekgüzel hakkında tedbir alınmasını istedi ve tutuklama kararı talep etti. Mahkeme ise “yargılamanın geldiği aşama dikkate alındığında bu konuda karar verilmesine yer olmadığını” ifade ederek talebi reddetti. Dava, 13 Mayıs’a erteledi. Mahkemenin tedbir almayarak duruşmayı ikinci kez ertelemesi dikkat çekti.

ÖZGÜR ÖZEL'İN ŞİKAYETÇİ SIFATI

Katılan avukatlarının, dosyada şikayetçi olarak yer alan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Mahmut Tanal, Veli Ağbaba ve Ali Özgündüz'ün şikayetçi sıfatını devam edip etmediğini sorulmasına ilişkin talepleri de daha önce usulüne ilişkin davetiye çıkarıldığı gerekçesiyle reddedildi. Ayrıca, Mehmet Ali Pekgüzel ve Hasan Hüseyin Özese'nin bir sonraki celse hazır edilmesi için talimat mahkemesine yazı yazılmasına karar verilerek duruşma ertelendi.