Melih Gökçek'in Turgut Altınok hakkında yaptığı konuşma yeniden gündemde

Ankara'nın eski Belediye Başkanı Melih Gökçek'in 2024 yerel seçimlerde ABB'ye aday gösterilen Turgut Altınok hakkında geçmişte yaptığı konuşma yeniden gündeme geldi.

31 Mart yerel seçimlerinde AKP'nin adayı belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Melih Gökçek'le kavgalı olduğu bilinen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'u ABB Başkanı Mansur Yavaş'a rakip olarak çıkardı. Turgut Altınok'un ABB başkan adaylığı bugünkü ATO Kongre Merkezi'ndeki aday tanıtım toplantısında resmiyet kazandı.

Gökçekler ile kavgalı olduğu bilinen Altınok ile ilgili Melih Gökçek'in yaptığı bir konuşma yeniden gümdeme geldi.

"150 TRİLYON LİRA BORÇLA DEVRETTİ BELEDİYEYİ"

Gökçek yaptığı konuşmada şunları söylemişti:

"Turgut Altınok 150 trilyon lira borçla devretti belediyeyi Keçiören'e. Zaten Turgut Altınok'un 3 yıl 7 günlük mahkûmiyeti var. Seçilse de dolayısıyla otomatikman düşecek. Bunu da net olarak söylüyorum. Bazı yerlerde 'bak diyor, gösteriyor. Savcılık kağıdım var temiz' diyor. Savcılık kağıdı temiz olup, Yargıtay'dan onaylandıktan sonra konu tasdik olmuş ve direk olarak savcılığa girmiş olur. Bu mahkûmiyeti olmadığı anlamına gelmez. Şu an konu Yargıtay'da. Yargıtay'da mahkumiyeti tasdik edildiği anda otomatikman Altınok'un belediye başkanlığı bitiyor."