Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin duyurdu: Ne kadar öğretmen atanacak?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin duyurdu: Ne kadar öğretmen atanacak?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den son dakika açıklaması geldi. On binlerce öğretmen adayı rakamı merak ediyordu. Bakan Tekin "Ne kadar öğretmen atanacak?" sorusunu yanıtladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den son dakika açıklaması geldi. On binlerce öğretmen adayı rakamı merak ediyordu. Bakan Tekin "Ne kadar öğretmen atanacak?" sorusunu yanıtladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, her ay farklı illerde düzenlenen "Öğretmenler Odası Buluşmaları" kapsamında bu kez Diyarbakır'daki öğretmenlerle merkez Sur ilçesinde tarihi İçkale Açık Hava Müzesi'nde bir araya geldi.

DERS SÜRESİ AYNEN DEVAM

Bakan Tekin burada yaptığı konuşmada yeni taslağa göre müfredatın sadeleştirildiği gerekçesiyle ders sürelerinin kısalıp kısalmayacağı konusunda sorulan soruyu yanıtladı. Tekin, "Müfredat değişikliğinin ders sürelerine etkisi söz konusu değil. Bu anlamda ders saatlerinde herhangi bir artış veya azalma olmayacak. Ders sürelerimiz mevcut haliyle devam edecek." dedi

Öğretmen atamalarıyla ilgili gelen bir soru üzerine Tekin, "Muhtemelen pazartesi günü hem atanacak öğretmen sayısı hem de branş bazında kontenjan dağılımları açıklanmış olur." değerlendirmesinde bulundu.