Otel Türk müşteriden  'Milliyet farkı' ücreti istedi! Bakanlık o otel için harekete geçti

Otel Türk müşteriden 'Milliyet farkı' ücreti istedi! Bakanlık o otel için harekete geçti

Antalya'daki bir otelde rezervasyon yaptırmak isteyenlerden alınan 'Milliyet farkı' ücreti gündem oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı olayla ilgili harekete geçti. Bakan Ersoy, "Otele 54 bin 694 lira ceza kesildi, fark da iade edildi." dedi.

Antalya'daki bir otele rezervasyonunu bir İngiliz internet sitesi üzerinden yapan Türk vatandaşı, 120 Euro 'milliyet farkı' ücreti ödemek zorunda kaldı. Üstelik bu ilk de değildi. 2022 yılında da aynı otel, akrabalarıyla tatil yapan Avukat Bahadır Türker'den de 'milliyet farkı' ücreti talep etti ve aldı.

11.webp

Alman pasaportu olan kuzenleri ise ekstra bir ödeme yapmadı.

Yaşadığı olayı Sözcü TV'ye anlatan avukat Türker, "İstanbul'a döner dönmez tüketici Hakem Heyeti'ne başvurduk" dedi.

Hakem Heyeti ise alınan kararın yasal olmadığını ve 'Milliyet farkı' ücretinin aileye geri ödenmesine karar verdi. Bilirkişi de Türker ailesinin lehine karar vermesine rağmen, aile hem parasını alamadı hem de iki yıldır hukuk mücadelesine devam ediyor.

Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, "Bu rezervasyonun hangi ülkeden yapıldığına bakılmaması, ekstra bir ücretin de talep edilmemesi gerekiyor" diye konuştu.

BAKANLIK DEVREYE GİRDİ

'Milliyet farkı' ücreti iddiaları kısa sürede sosyal medyada gündem oldu. Çok sayıda kullanıcı, otele tepki gösterirken Kültür ve Turizm Bakanlığı da harekete geçti. Yapılan açıklamada otelle ilgili denetim ve incelemenin başlatıldığı duyuruldu.