Tüm kartlarınız iptal olacak! Ankara'daki İstanbul'dakine, İstanbul'daki Ankara'dakine binecek

Tüm kartlarınız iptal olacak! Ankara'daki İstanbul'dakine, İstanbul'daki Ankara'dakine binecek

Şehirlerde kullanılan ulaşım kartları iptal olacak. Yerine Türkiye'nin her yerinde artık o kart uygulamaya konulacak.

Toplu taşıma sisteminde yaşanan yeniliği PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten duyurdu. Bu yenilik Türkiye'nin 81 ilinde geçerli olacak ve yeni bir dönem başlayacak.

trota-blog-trkart-nedir.webp

PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten, toplu ulaşım kartlarının yeni bir döneme gireceğini belirterek PTT Pul Müzesi'nde önemli açıklamalarda bulundu. 

81 İLDE HAYATA GEÇECEK

Toplu taşıma sistemine getirilecek yeni düzenlemenin, yılın sonuna kadar ülke genelindeki kişilerin yüzde 50’sine erişmesi bekleniyor. Gülten, gelecek yıl 81 ilin tamamında bu yeni sistemin hayata geçirileceğini belirtti. Peki, yeni düzenleme ile ne olacak?

toplu-tasima2.jpg

TÜRKİYE KART GELİYOR

Ulaşım için yeni bir düzenleme olan Türkiye Kart Projesi, vatandaşların şehirlerarası yolculuklarındaki ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilerek kullanıma sunuldu. Pilot düzenleme yapılan sistemin kısa süre içerisinde büyümesi ve olumlu sonuçlar vermesi bekleniyor.

TÜM KARTLARLA ENTEGRE OLACAK

Uygulama, şehir dışına çıkan vatandaşların bulundukları şehirde de kendi ulaşım kartlarını kullanabilmelerine imkan sağlıyor. Tüm ulaşım kartları birbiriyle entegre şekilde tek kart üzerinden çalışacak.

65b1088f8e3a7e39eb00f0da.webp

Bu sebeple 81 ilde uygulanması hedeflenen çalışma, Gülten’in açıklamasına göre vatandaşların ihtiyaçları değerlendirilerek hayata geçirildi. Türkiye Kart, farklı şehirlerin toplu ulaşım kartlarının birbiriyle entegre olmasını sağlıyor.

DİĞER KARTLAR KALKACAK MI?

Belediyelerle entegrasyon sürecinde çalışılacağını vurgulayan Gülten, bu yıl içerisinde uygulamanın yaygınlaşacağını hedeflediklerini ifade ederek farklı detaylarda bulundu.

Türkiye Kart özelliğinin kredi kartlarına da verilebileceğini söyleyen Gülten, tüm dünyada eşi benzeri bulunmayan bir teknoloji olduğunu söyledi. Öte yandan Türkiye Kart’ın karekod ve cep telefonuyla ödeme sistemlerini de desteklediğini vurguladı.

Ayrıca aktif olarak kullanılan kartların yerine kullanılacak Türkiye Kart’ın zaman içerisinde yaygınlaşması bekleniyor. İlerleyen dönemde yeni karta entegre edilecek sistem, yaygınlaştıktan sonra mevcut kartların sonunu getirebilir.