CHP'li Akpınar: Sus bir dakika! Ben söz verince konuş

CHP'li Akpınar: Sus bir dakika! Ben söz verince konuş

İzmir'de Karşıyaka Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısının birinci oturumu Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar idaresinde gerçekleşti. Toplantıda gergin anlar yaşandı.

Grubu olmayan, Ersin Güngör, Müslüm Karakeçili ve Alpay Buzgan ile meclis temsil edilen AK Partili üyeler ile Başkan Akpınar arasında tartışma yaşandı. Akpınar konuşması sırasında sözü kesilince sinirlendi. Akpınar ile AK Partili Güngör karşılıklı sert ifadeler kullandı. Bunun sonrasında Güngör ve Karakeçili oturumu terk etti. Meclis Cumhuriyet Halk Partili (CHP) üyelerle devam etti.

YENİ DÖNEMDE YİNE BELEDİYE BAŞKANI OLARAK GÜNDEME BEN GETİRİRİM!
Komisyonlardan gelen raporların görüşüldüğü sırada, CHP Grup Başkanvekili Hamdi Süha Barlak Örnekköy’de yer alan ve imar planında özel hizmet alanı olarak görülen taşınmazın satışından vazgeçildiğini ve önergenin Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ne geri gönderildiğini söyledi. Bunun ardından söz alan AK Partili Güngör, “Doğru bir karar. Tebrik ediyorum geri çekmenizden dolayı.  Belediye seçimlerine 3-4 ay kalmış, bu tasarrufun yeni seçilen meclis ve başkana bırakılması en doğru karar olmuştur” dedi. Başkan Akpınar ise, “Doğru… Yeni dönemde yine belediye başkanı olarak ben gündeme getiririm” cevabını verdi.

YAPMA YA!
Sözlerini sürdüren Akpınar, belediyelerin borçlarını ödemek için hükümetin uygulamaları nedeniyle mal satmak zorunda bırakıldığını aktardı. Akpınar, “Arkadaşlar iktidar AK Parti. Bu önergenin durup dururken geri gönderilmesi söz konusu olmadı. Belediye kanunlarının merkezi yapıdan daha da güçlü bir yapı haline getirilmediği sürece belediyelerin borçlarını ödemesi için yapacakları iki şey var. Ya kredi kullanacaksınız, taşeron şirketlere olan borcunuzu ödeyeceksiniz, ya da binanız, arsanız varsa onu satarak borç ödeyeceksiniz. Hükümet yerel yönetimleri güçlendirmediği sürece bu iki yöntemi uygulayacaksınız. Burası fabrika değil ki. Personel çıkarmaya kimsenin yüreği el vermez. Bankacılık sektörünün içinde bulunduğu kriz var. İlçe başkanınızın ifadesi var; ‘kapı kapı dolaşarak belediyemizi bankalara rezil ediyor’ diyor. Yapma ya! Hangi bankaya rezil ediyorum? Benim 18 milyon kredi kullanma hakkım var. Bankalarda para yok. Bankadan para alamıyoruz. Varsa verecek olan banka buyurun gelin verin. Ben güvence de veriyorum. Bugün kriz sokaktaki Mehmet amca ile Ayşe teyzeyi etkiledi ama reel sektörle bankalara daha işlemedi. Bu daha bankaların iyi günleri. 2019’da asıl krizi o zaman yaşayacağız. Hep beraber göreceğiz. Türkiye’de banka sektörü para bulamıyor” dedi.

CHP'li Akpınar: Sus bir dakika! Ben söz verince konuş

KAPATIN ŞUNUN MİKROFONUNU!
Akpınar’ın konuşması sırasında AK Partili Güngör, “Sayın başkan gündemle ilgili konuşun” çıkışında bulundu. Akpınar sert bir tonda, “Sus bir dakika ya! Ben söz verince konuş. Yeter ya! Ben de insanım ya! Mahvettiler ülkeyi! Herkes perişan olmuş… Gündemle ilgili konuşuyorum ben beyefendi” diye konuştu.  

Güngör bu defa, “Karşıyaka ile ilgili konuşun” cevabını verince Akpınar, “Bana mı öğreteceksin nasıl konuşulacağını?” dedi.  Güngör, “Sen mi bana öğreteceksin?” deyince Akpınar, “Kapatın mikrofonunu şunun! Sana öğreteceğim ben. Bu meclisin başkanı benim. Sana söz verdiğime dua et. Bu ülkeyi bu hale ben getirmedim” açıklamasını yaptı.

Bunun üzerine AK Partililer salonu terk etti.  Meclis kapısının çarpılması ve dışarıda oluşan gürültüden dolayı ise Akpınar bu kez, “Yahu şunları susturun. İki tane adam gelmişler buraya… Karşıyakalılar bunların halini görün! Ülkede ekonomiyi batırdınız, satmadık yer bırakmadınız, buraya gelip konuşuyorsunuz” dedi.

AKPINAR AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ!
AK Partililer salondan çıktıktan sonra meclis CHP’liler ve Başkan Akpınar’la devam etti. Bu bölümde Akpınar Karşıyaka’da geçmiş dönemde çok tartışılan ve iptal edilen stat konusunda değindi. Akpınar, “Siyaset doğru söyleme işidir. İftira atmak kadar da iğrenç bir şey yok. Stadı yapamayan sizsiniz. Biz değil! Biz yapacağız demedik. Siz biz yapacağız dediniz. TOKİ ben miyim? TOKİ sensin. Yapamıyorlar. Yapmıyorlar. Yap! Stadı engelleyen belediye başkanı diyor. Bir kilo bıyığınla yarım kilo sakalın var. İnsan biraz utanır ya. Mahkemeye karşı yapılan hiçbir yatırım yok mu? Karar verdin yaptın. Sayın cumhurbaşkanı, oraya stat yapılacağını bilse, ‘bu sözü kim verdi? Nasıl yapılır?’ der. Her yere millet bahçesi isteyen bir insan ‘bırakın bu işleri’ der. Binali Bey, sempatik değer verdiğim, şen şakrak bir insan, yurdum insanı… TOKİ tarafından iptal edildiğini bilmiyor. Çünkü ona ulaşmıyor. O da insaflı bir insan. Buraya olmaz der. Sen tutuyorsun engelledi diyorsun. Utanmadan yalan söylüyorsun. 9 ay önce bankalar sıraya giriyordu. Ne oldu? 9 ayda mı batırdık belediyeyi? Hayır siz ülkeyi batırdınız! Herkes haddini bilsin. Bugüne kadar hep nazik bir şekilde meclisi yönettim. Grupları olmadığı halde, iki kişi oldukları halde hep söz verdim. Bundan sonra grubu plan CHP’ye söz veririm. Onlar da ister gelir ister gelmezler! Kendileri bilir. Karşıyaka’yı konuşalım diyor. Yazık! Bunları meclis üyesi diye seçiyorlar. Bundan sonra stat konusunda bana bir şey söylemeyin kardeşim. Gidin onların yakasından tutun stadımızı yapın deyin. Bana demeyin. İsteyen onlardı. Sizi fişekleyen de onlar. Kanmayın bunlara” ifadelerini kullandı.

https://youtu.be/AQCnGNg4Nbk