'Gençliğin geleceği çalınıyor; geçmişte birilerinin soruları çalarak yaptığı işi, şimdi iktidar...'

'Gençliğin geleceği çalınıyor; geçmişte birilerinin soruları çalarak yaptığı işi, şimdi iktidar...'

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, yazılı sınavlarda çok yüksek puan almalarına karşın, atanması yapılmayan sözlü mülakat mağdurları hakkında açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan, memur alımlarındaki sözlü mülakat uygulamasının mağduriyetler yaşattığını öne sürdü, “Geçmişte birilerinin soruları çalarak yaptığı işi, şimdi iktidar mülakat marifetiyle yapıyor” dedi.

Türkkan, yazılı sınavlarda çok yüksek puan almalarına karşın, atanması yapılmayan sözlü mülakat mağdurları hakkında açıklamalarda bulundu.

KPSS'de yüksek puanlar alan adayların mülakatlarda düşük puanlar verilerek elendiğini söyleyen Türkkan, bu durumun FETÖ'nün "soru çalmasından" farklı olmadığını dile getirdi. Lütfü Türkkan "İkisi de gençliğin geleceğini çalıyor" dedi.

Türkkan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Geçmişte birilerinin soruları çalarak yaptığı işi, şimdi iktidar mülakat marifetiyle yapıyor. İkisi arasında ne fark var? İkisi de gençliğin geleceğini çalıyor” ifadesini kullandı.