Gürsel Tekin: İzmir'den dersini alamadı mı?

Gürsel Tekin: İzmir'den dersini alamadı mı?

Gürsel Tekin'den Binali Yıldırım'a: İzmir'den dersini alamadı mı?

Siyasi partilerin yerel seçim hazırlıkları sürerken en çok merak edilen isimler İstanbul adayları.

 “İstanbul’u alan Türkiye’yi alır” sözü de dikkate alındığında seçimin kilit isimlerinin İstanbul adayları olacağını söyleyebiliriz. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ın adaylığı ile ilgili soruya, “Sizin gönüllerinizden geçeni takvim içinde hayata geçiririz” yanıtı Yıldırım’ın adaylığının işareti olarak yorumlandı. Hatta AK Parti’nin yetkili kurullarında yapılan zarf usulü yoklamalarda da en çok Yıldırım’ın adının yazıldığı konuşuluyor.

Son seçim tablosu Yıldırım’ın İstanbul’a aday olması durumunda CHP’nin adayı ile yarışacağını gösteriyor. Yıldırım’ın en güçlü rakibi olacak CHP adayı ise belli değil. Parti yönetiminin arayışı sürerken sahada Muharrem İnce, Akif Hamzaçebi ve Gürsel Tekin’in isimleri konuşuluyor.

Son günlerde aday adayları içinde adı öne çıkan Gürsel Tekin’e Binali Yıldırım’ın AK Parti’nin İstanbul adayı olma olasılığını sorduk. Tekin, “Benim için fark etmez” dedi ama ekledi, “İzmir’de dersini alamadı bir de İstanbul’a mı gelecek? (Yıldırım’ın İzmir adaylığında AK Parti’nin oylarını artırdığı hatırlatıldığında) Burada oy artıramaz ama belki düşüşü biraz azaltabilir” oldu. Tekin son olarak, “Rakibin güçlü olması hoşuma gider” diye de ekledi.