Kılıçdaroğlu: Milletvekillerinin belediye başkan adayı olmasını doğru bulmuyorum

Kılıçdaroğlu: Milletvekillerinin belediye başkan adayı olmasını doğru bulmuyorum

CHP lideri, yerel seçimlerde ismi geçen adaylar hakkında ise önemli açıklamalar yaptı...

Hürriyet'ten İpek Özbey'e konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerde isimleri geçen Muharrem İnce ve Mustafa Sarıgül hakkında konuştu. İnce'nin adaylığı konusunda, "Kendisinin herhangi bir başvurusu yok. Bizim bir değerli partilimiz. Dolayısıyla onun da diğer partililerimiz gibi aday adayı olmak hakkı var, demokratik bir hak bu. Haliyle böyle bir talebi olabilir" dedi.

Sarıgül için de, "Tabii aday adayı olma hakkı var. Parti Meclisi nasıl karar verir, görelim... Bir aday adayları kesinleşsin önce..." ifadelerini kullandı.

1-2 milletvekilinin yerel seçimlerde aday olabileceğini söyleyen CHP lideri, "İlke olarak milletvekillerinin belediye başkan adayı olmasını doğru bulmuyorum. 1-2 istisna olabilir. Ama şunu yapabiliriz... İstanbul’da oyumuzun düşük olduğu yerler var. Bazı milletvekillerimizi buralardan aday gösterebiliriz... Mesela Mahmut Tanal... Sultanbeyli’de belediye başkanlığını üstlenebileceğini, ev ev gezebileceğini ifade etti. Bu bir görev üstlenmektir" dedi.

İYİ Parti'nin Mansur Yavaş'ı Ankara'dan aday gösterebileceği yönündeki iddialar hakkında ise, "Mansur Bey, partililerimiz tarafından da Ankara halkı tarafından da sevilen bir kişi. Mansur Bey’le ilgili bir sorunumuz yok" diye konuştu.