CHP lideri: Ülkemde cinayet işlendi,katiller kaçtı

CHP lideri: Ülkemde cinayet işlendi,katiller kaçtı

Kılıçdaroğlu'ndan CNN TÜRK'te Kaşıkçı açıklaması

YURT GAZETESİ

Kılıçdaroğlu, gündeme dair merak edilen özellikle 'Kaşıkçı' konusunda Hande Fırat'a Gece Görüşü'nde konuştu...

Cemal Kaşıkçı olayı ile ilgili Yasin Aktay ne yapıyor? İstihbarata ve herkese haber veriyor."

Kaşıkçı cinayeti

Kaşıkçı cinayetini ben örtbas etmek istiyorum öyle mi? Adil Öksüz'ü kim gündeme getirdi. Bunu Erdoğan'ın danışmanı söylüyor. Kim Söylüyor İlnur Çevik. Bunu gündeme getiren kim? Ben... Erdoğan'a soru sordum. Sen bu cinayeti biliyordun. Ses kayıtları yok mu? Hayır cinayetin işlendiğini biliyordu. Bilmemesi mümkün değil. Ses kayıtları var. Belli kurumları yıpratmak yanlış. Görüntü olduğu da iddia ediliyor. Ben, Erdoğan'a şunu sordum: Neden konsolosukta 10 gün sonra arama yaptınız? Ses kayıtları Erdoğan’a dinletilmeden CIA yetkilisine dinletilir mi? Katiller herkesin gözü ününde uçtu. Savcı, konsololosluğun etrafını çevirmeliydi. Talimatı veren Suudi Arabistan’daki siyasi otorite. Kimin hangi alanda ne yapacağı belli. Bu kişileri uçağa bindirip gönderiyorlar. Kaşıkçı da bir şeyler seziyor ki nişanlısına; ‘çıkmazsam karakolu ve Yasin Aktay’ı ara’ diyor. Benim ülkemde cinayet işlendi, katiller kaçtı. Katiller, gelen telefon üzerine, istek üzerine serbest bırakılmıştır. Benim ülkemde cinayet işlendi, katiller kaçtı. Para karşılığı mı katillerin gitmesine izin verdiniz? Bunu sormak benim hakkım.

Neden 5 gün beklediniz?

"5 Ekim, dünya medyası yazıyor 'İçeride öldürüldü' diye. MBS, Bloomberg’e açıklama yapıyor, Başkonsolosluk’ta Türkiye’nin arama yapmasına izin verilebilir. Peki arama ne zaman oluyor? 10 gün sonra.

Konsolosluğun konutunda da arama yapılacak. 16 Ekim’de. Şu garip işe bakın, Konsolos elini kolunu sallayarak Suudi Arabistan’a gidiyor. Niçin müdahale edilmedi? Hunharca işlenen cinayetin faili ya da tanığı; neden serbest bırakıldı. Dokunulmazlığı var diyorlar, hikaye!

Dokunulmazlığı yok. Viyana Sözleşmesi'nin 42. Maddesi'nde açık madde var. Niye serbest bırakıyorsunuz? Kimden izin alıp gitti. Bu soruların cevabını bekliyoruz.

Cemal Kaşıkçı’yı öldürmek için Suudi Arabistan’dan ekip geliyor, öldürülüyor peki ne oluyor. Öldürenlerin tamamı elini kolunu sallayıp Türkiye’den ayrılıyor. Kuş değil katiller uçtu. Onurlu haysiyetli devleti bir çadır devletine dönüşmüştür.

İşin ucunda para olunca bütün bunlar oluyor mu acaba? Para yüzünden katilleri serbest bıraktı. Bu devletin onuruyla haysiyetiyle oynamak demektir.