30 Ağustos Zaferi, telsizlerle tüm dünyaya anlatıldı

30 Ağustos Zaferi, telsizlerle tüm dünyaya anlatıldı

Büyükçekmece Belediyesi ve Tüm Telsiz Amatörleri Derneği (TAMAD), 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96’ıncı yıldönümünde çok farklı bir etkinliğe imza attı.

Büyükçekmece Belediyesi ve TAMAD işbirliğiyle gerçekleşen etkinlikte, telsiz iletişimi aracılığıyla tüm dünya ülkeleri ile çevrime girilerek 30 Ağustos Zafer Bayramı ve zafere giden tarihi süreç anlatıldı.

DÜNYANIN İLGİSİNİ ÇEKTİ

TAMAD Başkanı Fatih İncimek ve dernek üyesi 10 telsiz kullanıcısının, İngilizce, Almanca, İtalyanca, Fransızca ve Arapça gibi dillerde, dünyanın farklı bölgelerinde telsiz kullanıcılarına anlattıkları 30 Ağustos Zaferi gün boyu sürdü. Büyükçekmece Kültürpark’tan gerçekleştirilen telsiz yayına dünyanın pek çok ülkesinden telsiz kullanıcıları ilgi gösterdi.

"30 AĞUSTOS SIRADAN BİR ZAFER DEĞİLDİR"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 30 Ağustos’un, Türk tarihinin şanlı ve gurur dolu dönüm noktalarından biri olduğunu belirterek; “30 Ağustos, Türk milletinin kurtuluş ve özgürlük inancının, azminin zaferidir. Türk milletinin, ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazandığı zaferlerin bağımsızlıkla taçlandırıldığı gündür. Bu zaferin TAMAD aracılığıyla dünyanın farklı ülkelerinde insanlara anlatması çok önemli bir olaydır. Çünkü 30 Ağustos Zaferi sıradan bir zafer değildir" dedi.